Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyhabos brownie

Meggyhabos brownie
Meggyhabos brownie
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc sütim a brownie, mert nagyon gyorsan összeállítható, és ráadásul finom is. Meggyszezon idején friss meggykrémmel a tetején igazán finom süti kerekedett belőle. 

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a tejjel, a cukorral és a melasszal olvadásig melegítjük, majd hozzákeverjük a tojásokat, a vaníliát, a tejfölt és a kakaóval, sóval, sütőporral vegyített lisztet.
  2. A masszát egy sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe a tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra melegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  3. Krémhez a meggyet leturmixoljuk, egy lábasba tesszük forrni, majd a vízzel elkevert pudingporral sűrű krémmé főzzük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, és összeforgatjuk a kihűlt pudinggal.
  4. A mázhoz a tejszínt a cukorral összeforraljuk, majd az összetördelt csokoládéra öntjük, és simára keverjük a vajjal együtt.
  5. A meggykrémet a kihűlt tésztára simítjuk, majd rákenjük a csokimázat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 x 30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 728
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Toma

Mióta szakács: 2019.04.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggykrémes szelet

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

805
vaj 12.5 dkg
tej 1 dl
barna cukor 15 dkg
melaszos nádcukor 1 ek
tojás 2 db
tejföl 5 dkg
tönkölybúza liszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
1 csipet
sütőpor 6 g
vanília kivonat 1 teáskanál
meggy 20 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 50 ml
porcukor 10 dkg
vaj 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 1 dl
porcukor 1 ek
vaj 3 dkg