Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyjoghurtos-cseresznyés pite

Meggyjoghurtos-cseresznyés pite
Meggyjoghurtos-cseresznyés pite
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A képen én csak a tetejére szórtam a cseresznyéket, így csak a tetején van a cseresznye. De érdemes a tésztába bele is nyomkodni, úgy szebb lesz.
Mi lakásavatóra készítettük a sütit, de ha nagy a mennyiség, a hozzávalókat lehet felezni.
Hűtőben sokáig eláll.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 tortafomát béleljünk ki szilikonos sütőpaprírral. (2 torta lesz ebből a menyiségből) A sütőt melegítsük elő.
  2. A tojásokat és a cukrot verjük habosra habverővel. (fehéredésig)
  3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  4. Adjuk a cukros tojáshoz a meggyes joghurtot, a sütőporos lisztet és az olajat. Keverjük össze alaposan.
  5. Öntsük bele a 2 tortaformába.
  6. Nyomkodjuk a tésztába a cseresznyét, és a tetejére is szórjunk.
  7. Előmelegített sütőben süssük készre. (Tűpróbával ellenőrizzük!)
  8. A csokit és a vajat vízgőz fölött olvasszuk fel.
  9. A KIHŰLT mázat a tortára kenjük rá. (Érdesmes felfordítani a sütit, hogy az alja legyen a teteje, az simább.)
  10. Rakjuk hűtőbe, amíg megszilárduk rajta a csoki.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 8 432
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cseresznyés sütemény meggyes joghurttal, cseresznyés-joghurtos pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

548
tojás 3 db
joghurt 400 g
cukor 360 g
napraforgó olaj 2 dl
finomliszt 360 g
sütőpor 1 csomag
cseresznyebefőtt 350 g
tortabevonó 240 g
vaj 50 g