Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggykrém AnnóFalva konyhájából

Meggykrém AnnóFalva konyhájából
Meggykrém AnnóFalva konyhájából
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meggyszezonban tökéletes, könnyed meggyhab.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba tesszük a tojássárgájákat, 50 g cukrot, 3 ek rumot és a fűszereket. Vízgőz felett besűrítjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük. Félretesszük.
  3. A meggyet pürésítjük, majd 50 g cukor és egy csomag vaníliás cukor hozzáadásával melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a vízzel hígított keményítőt, és felforralva besűrítjük. A meggyet is kihűtjük.
  4. Miután minden kihűlt, összeállítjuk a meggyhabot. A meggyet belekeverjük a tojássárgájás krémbe, majd ehhez óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjehabot is.
  5. Poharakba kanalazzuk, és meggyszemekkel díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 213
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

AnnóFalva

Mióta szakács: 2015.03.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Meggyálom, meggyhab, meggy pohárkrém, meggyes krém, meggypiros desszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

304
tojás 4 db
cukor 100 g
1 csipet
gyömbérpor 1 késhegynyi
bors 1 késhegynyi
rum 3 ek
meggy 260 g
kukoricakeményítő 1 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag