Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggykrémleves őszibarackkal

Meggykrémleves őszibarackkal
Meggykrémleves őszibarackkal
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy nagy tál meggyünk. A nagy melegben sütihez nem volt kedvem, inkább egy üdítő levest főztem, amihez időközben csatlakoztak a barackok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk. 3 őszibarackot leforrázunk, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, illetve kivesszük a magját.
  2. A meggyből két maréknyit félreteszünk. A többi meggyet és a 3 barackot darabosra turmixoljuk.
  3. Az összeturmixolt gyümölcsöket és félretett kétmaréknyi meggyet beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a cukrot, a bort, a citrom reszelt héját, illetve a citrom levének a felét, majd lassú tűzön felforraljuk.
  4. Apránként hozzáadjuk a tejszínt és azzal együtt is éppen csak felforraljuk.
  5. Jól lehűtjük.
  6. A maradék két barackot csíkokra vágjuk (én ezeknek a héját nem húztam le) és tálalásnál a levesbe tesszük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 837
elküldve: 0
receptkönyvben: 553
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagygombócos

Mióta szakács: 2008.04.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

meggyleves, őszibarack krémleves, krémleves őszibarackból és meggyből, gyümölcsleves meggyel és őszibarackkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

314
meggy 75 dkg
őszibarack 5 db
barna cukor 5 ek
fehérbor 2.5 dl
főzőtejszín 2 dl
citrom 1 db