Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggylekváros bukta

Meggylekváros bukta
Meggylekváros bukta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy bableves vagy gulyásleves után tökéletes második fogásnak is beillik. Könnyű, laza a tésztája és finom.

A meggylekvár helyettesíthető sütésálló lekvárral, de akár túrós töltelékkel is.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Ezután a többi hozzávalót alaposan összedolgozzuk sima tésztává.
  3. Addig dagasztjuk lazán, míg a tészta el nem válik az edény falától.
  4. Ha szükséges, még adunk hozzá lisztet.
  5. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  6. Ezután kinyújtjuk, és 16 egyenlő részre osztjuk.
  7. Megtöltjük egyenként meggylekvárral, és kifli formára összehatjuk.
  8. Lisztezett ,zsírozott tepsibe rakjuk. (Sütőpapírral bélelt tepsiben is lehet.)
  9. Tetejüket megkenjük tojással, és sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33x33 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 143
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros bukta, kelt kifli, édes bukta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

602
finomliszt 80 dkg
cukor 15 dkg
sertészsír 5 dkg
tej 5 dl
instant élesztő 1 tasak
tojás 2 db
1 csipet
meggylekvár 16 teáskanál
tojás 1 db