Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggylekváros lepény

Meggylekváros lepény
Meggylekváros lepény
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is gondoltam, hogy ilyen egyszerű összetevőkből ennyire finom sütit kapok! Igaz ez nem nagy adag volt, de annál jobban ízlett!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojássárgákkal, hozzáadjuk a lekvárt, a citromhéjat, a szódabikarbónával elkevert lisztet és végül a tojásfehérjék kemény habját.
  2. Kisebb méretű zsírozott lisztezett tepsibe öntjük.
  3. Tetejére vágott diót hintünk (bár én most úgy készítettem, hogy magába a tésztába kevertem a darált diót és egy kis tejjel lágyítottam).
  4. Középmeleg sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 754
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-meggylekváros süti, diós süti meggylekvárral, meggyes-diós lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

997
finomliszt 20 dkg
cukor 15 dkg
margarin 10 dkg
tojás 2 db
meggylekvár 3 ek
dió 10 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
citromhéj 1 citromból nyert