Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves Nicki konyhájából

Meggyleves Nicki konyhájából
Meggyleves Nicki konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben egy gyönyörű meggyfa áll :), így szüreteléskor nem csak meggylekvár és meggyes pite készül...

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, és kimagozzuk. Az almát meghámozzuk, és felkockázzuk.
  2. A vizet feltesszük főni a cukorral és a fűszerekkel, ha már meleg, a meggyet és az almát  is hozzáadjuk, és 15-20 percig főzzük. Ha már puha az alma, egy magas falú edénybe kiszedjük, egy kis lé és meggy is mehet, majd botmixerrel pürésítjük, és visszatöltjük a többi leveshez.
  3. Hozzáöntjük a tejszínt és 1 dl tejet, forraljuk 2-3 percig. Megkóstoljuk és cukrozzuk a levest, ha még kell.
  4. A maradék tejben elkeverjük a keményítőt és lassan a forrásban lévő levesbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük, ahogy besűrűsödik, le is vehetjük a tűzről. Hagyjuk hűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 753
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, hideg meggyleves, rizstejes meggyleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2012-07-03 16:51

Szia Nicki, Nagyon szép a fotó, igazi profi vagy ;-) Még csak most találtam Rád itt :-)
Szép napot! Üdv, Andi

Nicki
Nicki / Nicki Tue, 2012-07-03 22:05

Szia! Én is most láttam a pizzát :) Itt is :) és sok más finomság amint látom, szééépek !

388
meggy 30 dkg
alma 1 db
növényi tejszín 1 dl
rizstej 2 dl
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
fahéjrúd 2 db
szegfűszeg 5 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 12 dkg
víz 1 l