Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves szilvával és almával

Meggyleves szilvával és almával
Meggyleves szilvával és almával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Néhány évvel ezelőtt a párom anyukájánál vacsoráztunk egy nyári napon, és meggylevest készített. Mondtam, hogy nem tartozik a kedvenceim közé, de megkóstoltam illedelmességből. Azóta a kedvenc levesem lett, és amint megkaptam a receptet, sokszor el is készítettem. Az egész család kedvence.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felforraljuk a tejet, majd félretesszük, hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A meggyet bő vízben odatesszük forrni. Ha már majdnem forr, beletesszük a darabos fahéjat (kb. 2 cm-es darabokat), a szegfűszeget, a citromot, a vaníliás cukrot, cukrot, a sót. Ilyenkor tehetünk bele különböző gyümölcsöket is.
  3. Gyakran kavargatjuk, kóstolgatjuk és édesítjük még (ha szükséges). Ha puha a gyümölcs és elég édes már, lassan beleöntjük a főzőtejszínt.
  4. Állandóan kavarni kell most, hogy csomómentes legyen a lé. Közben az étkezési keményítőt vízben felengedjük, és csomómentesre keverjük, majd a levesbe öntjük szűrőn keresztül. Ettől lesz sűrűbb és krémesebb.
  5. Ha nincs otthon étkezési keményítő, liszttel is lehet sűríteni (2-3 ek. lisztet jól elkeverünk egy kis tejjel, és ezt öntjük a levesbe szűrőn/szitán keresztül).
  6. Ha felforrt a leves, rögtön zárjuk el!
  7. A felforrt és kihűlt tejet csak akkor öntjük a levesbe (ízlés szerint kóstolgatni kell, hogy ne legyen túl híg se), ha a leves is kihűlt. (Hideg vízben gyorsíthatjuk a kihűlési folyamatot.)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 109
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kitti

Mióta szakács: 2012.02.13.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, hideg leves gyümölcsökből, nyári meggyleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

233
tej 0.75 l
meggy 35 dkg
fahéj 3 kávéskanál
szegfűszeg 4 db
citrom 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
cukor 4 ek
alma 1 db
szilva 3 közepes db
őszibarack 1 közepes db
főzőtejszín 200 ml
étkezési keményítő 2 evőkanál
víz 0.5 dl