Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyleves Zitától

Meggyleves Zitától
Meggyleves Zitától
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre itt a meggy szezon. Imádom a meggylevest, de eddig mindig anyu csinálta, úgyhogy itt volt az ideje, hogy én is megpróbáljam.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk annyi vizet főni, ami majd ellepi a meggyet, majd a vízhez adjuk a fahéjat és a szegfűszeget. Pár perc múlva a meggyet is.
  2. Ha már elég meleg, hozzáadjuk a cukrot és a citrom levét, elkeverjük benne, és hagyjuk tovább főni.
  3. Közben elkészítjük a habarást is. A tejet és a lisztet összekeverjük alaposan, hozzáadunk a meleg levesből néhány evőkanálnyit, elkeverjük benne, majd az egészet visszaöntjük.
  4. A végén hozzáadunk egy csipet sót, majd levesszük a tűzről, és jó alaposan lehűtjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 437
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita

Mióta szakács: 2014.10.27.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
adag: 3 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

hideg meggyleves, gyümölcsleves hidegen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

256
meggy 45 dkg
cukor 10 dkg
szegfűszeg 5 db
citromlé 1 citromból nyert
tej 1 dl
finomliszt 3 dkg
fahéj 1 g
1 csipet
víz 5 dl