Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggylikőr

Meggylikőr
Meggylikőr
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ehhez különösebb kommentár nem kell, csak hogy a meggyszemeket óvatosan kell kóstolgatni, és jól felhasználhatók más sütikbe.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított meggyet összekeverjük a cukorral, és beletesszük egy nagy befőttesüvegbe.
  2. Ráöntjük a pálinkát és jól lezárjuk.
  3. A befőttesüveget olyan helyre tesszük, hogy lehetőleg egész nap érje a nap. Legalább 20 napig a napon kell érlelni, és naponta megrázogatni, hogy a cukor felolvadjon.
  4. 20 nap után leszűrjük, és üvegekbe töltjük. Az üvegbe lehet beletenni meggyszemeket is. Azért a meggyel vigyázzunk, mert nagy az alkoholtartalma.
  5. Lehet mindjárt is fogyasztani, de minél tovább áll, annál finomabb lesz.
  6. Aki nem szeretné ilyen erősre, az csak fél liter pálinkával öntse le. Én inkább ezt ajánlom.
  7. Aki nem szereti a nagyon édeset, akkor csak 750 g cukrot tegyen bele.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 88 150
elküldve: 11
receptkönyvben: 259
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

periscope

Mióta szakács: 2011.05.26.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cherry lequeur, cherry brandy

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manipakiao
manipakiao Fri, 2017-07-21 13:57

Kedves periscope!Már másodjára készítem,én a meggyet kimagoztam. Amikor elkészült a likőr leöntöttem a meggyről, a gyümölcsre rum aromát öntöttem. Majd egyszer jó lesz krémbe. Persze csak ha marad, mert ugyanúgy rájárok mint a likőrre. Köszönöm a receptet.

periscope
periscope / periscope Sun, 2017-07-23 18:59

Köszönöm a visszajelzést és azt, hogy megosztottad, hogy a meggyet kimagozva is lehet beletenni. Örülök, hogy tetszik a likőr, fogyasztjad egészséggel! Kitűnő ötlet a rumaroma, majd én is alkalmazom. Figyelmedbe ajánlom, hogy itt a málnaszezon, készítsél abból is likőrt, ugyanezzel a recepttel. Isteni. üdv.

manipakiao
manipakiao Sun, 2017-07-30 08:39

Kedves periscope/periscope! Köszönöm a málnalikőr ajánlatodat, elkészítem, és mindenképpen visszajelzést írok. Üdv.manipakiao

nattyka
jana / nattyka Tue, 2011-06-28 14:30

Sziasztok!
Végül mi is törkölyből készítettük. A szőlőpálinka valóban a szőlőből készül és a törköly pedig a törkölyből :-)))) Nálunk mindkettő megy, bár a szőlőpálinkának az idén nagy sikere volt. :-)

periscope
periscope / periscope Tue, 2011-06-28 12:11

Kedves nattyka és Koszider!

Mindannyiunk megnyugtatására most már végleg utánajártam a "pálinkaügynek". Nattykának igaza van, hogy a törköly és a szőlőpálinka nem ugyanaz, aminek Koszider pontosan utána is nézett.

Én voltam a balga, mert eddig azt hittem, hogy az szőlőpálinka amiből a cherry-t készítem. Na mára kiderült, hogy nem. Az törköly. És az is törköly, amiben szépen érlelődnek a meggyszemeim, még egy kicsi és készen is lesz. Az íze tökéletes, ezt is megkóstoltam, és az eddigi tapasztalat is azt mutatja, hogy kitűnő a recept.

Azért jó a törkölypálinka is, mert nem olyan intenzív az aromája, viszont az alkoholfoka megvan, és tökéletesen átveszi a meggy aromáját. Nem mellékes az a szempont sem, hogy jóval olcsóbban beszerezhető.

Tehát a törköly megfelelő, javítom is a receptet (remélem sikerül). Aki eddig szőlőből készítette, az sem ontott el semmit.

Aki elkészítette, mindenkinek jó "kortyolgatás" kívánok! És vigyázni a meggyszemekkel, nagyon becsapósak, "etetik" magukat de nagyon magas az alkoholtartalmuk - tapasztalatból mondom!!

üdv.

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2011-11-23 17:47

Kedves Periscope!
Köszönöm a tájékoztatásunkra szánt idődet! (Valamint nyilván a párod tippjeit is.)
Sajnos, ebből már csak jövőre lesz próba, de akkor biztosan belevágok — rendszerint nehezen tudok mit kezdeni a rengeteg meggyel.
Üdvözöl: Koszider

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2011-06-27 18:08

Meggugliztam, és kiderült, hogy ismerem én a szőlőpálinkát, sőt, ittam is. A törköllyel ellentétben ez a teljes szőlőszemből (és nem a kisajtoltból) készül. A fő baja, hogy a valódi szőlőpálinkát aranyáron mérik, meg is érdemli, aki egy 3 dl-es, 5.000 Ft-os cserszegi fűszeresből meggylikőrt csinál.
Kedves Periscope (vagy a párod, aki a "pálinkafelelős")! Van valamilyen alternatív ötleted?
Köszönöm: Koszider

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2011-06-27 18:01

Nos, én szőlőpálinkát még nem láttam, kizárólag törkölyt. (Mondjuk, abból ezerféle van, a Grappától elkezdve a tokaji ófurmint törkölyig.) Kíváncsi lennék, honnan szereztek szőlőpálinkát.
Köszi!
Koszider

periscope
periscope / periscope Mon, 2011-06-27 16:18

Igazad van nattyka a kettő nem ugyanaz. Bocsánat, én tévedtem. Én szőlőpálinkával készítettem, remélem ha Koszider törköllyel csinálta úgy is jó lesz.
Ez a hiba azért történhetett meg, mert itthon nem én vagyok a pálinkafelelős. Mégegyszer bocsi.

periscope
periscope / periscope Fri, 2011-06-03 10:38

Igen törkölyt. Vagy lehet másmilyen jobb minőségű pálinka is, pl. körte. A törköly azért jó, mert az veszi át legjobban a meggy ízét

667
meggy 1 kg
cukor 1 kg
vaníliás cukor 1 csomag
pálinka 10 dl