Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggymártás

Meggymártás
Meggymártás
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főtt marhahúshoz készítettem ezt a mártást. Tulajdonképpen a hideg meggylevesem meleg és sűrű változata.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt húsok mellé illik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk és kimagozzuk.
  2. Feltesszük főni. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje.
  3. Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Attól függően, hogy mennyire savanyú, cukorral édesítjük.
  4. 3-4 percig forraljuk.
  5. A tejszínt elkeverjük a keményítővel. 1-2 dl meleg főzőlevet teszünk hozzá és a meggyhez adjuk. A kívánt sűrűség eléréséig kevergetve főzzük (1-2 perc).

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 155 047
elküldve: 8
receptkönyvben: 937
elkészítve: 41/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Meggyszósz

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Sun, 2016-12-11 20:41

Én 2 dl habtejszínnel készítettem és 0,5 kg meggyel. Őrölt szegfűszegem pont nem volt itthon, úgyhogy egész került bele, amit főzés után kiszedegettem. Jól sikerült a mártás, főtt krumplival tálaltam. Köszi a feltöltést. :)

Katyerina
Katyerina Fri, 2015-10-23 09:39

Már sokadszor készítem ezt a meggymártást, de mivel tej érzékenyek vagyunk, dobozos kókusztejjel készítem. (leight változat) Így is nagyon fincsi!!

evamama66
evamama66 Sat, 2015-04-04 20:22

Jó ötlet!! A tyúkhúsleves mellé a főtt húshoz holnap meggymártást fogok csinálni,fahéjasan, szegfűszeggel, és egy kanál liszt+pudingpor+ egykis doboz tejföl,a végén egykis dboz főzőtejszin. köszi az ötletet Éva mama Kellemes húsvéti ünnepeket.

Nette
Nette Wed, 2015-01-28 13:17

Tegnap elkészítettem és finom lett. Jó a recept! Köszönöm :-)

dincuska
dincuska Thu, 2013-06-27 17:07

Köszi, muszáj ebből a receptből csinálnom a levest, mert a mártást is magában ettem, olyan finom volt! Köszi! :)

vikomano
vikomano Mon, 2013-02-11 14:53

Kedves Kik!
Tegnap elkészítettem a mártásodat a páromnak, mert elfogyott a főtt húshoz..
Mit ne mondjak, egészen kitűnő lett!! Köszönet érte!

Vikomano

Évipeti
Évipeti Sun, 2012-06-10 16:18

Ó de jó...ezt kerestem én eddig is..egy szuper meggymártást!:)
A tied annak látszik, köszi! El fogom készíteni!

witch
witch / witch Mon, 2012-05-28 21:50

Koszonom a receptet! En nem szoktam fuszereket rakni bele, de kiprobaltam ahogy irod fahejjal meg szegfuszeggel. Pillanatok alatt elfogyott! :)

zituska
zituska Tue, 2011-09-06 14:14

ma Én is megcsináltam, de keményítő helyett 1 cs. vaníliás pudingot tettem. Isteni lett.

KisEdi
Edi / KisEdi Thu, 2013-01-03 14:28

A pudingpor egy és ugyanaz mint az étkezési keményítő, csak aromák és színezékek vannak benne.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-19 22:20

szia.ha nem teszek bele keményitöt akkor is jo lesz? ugyanis nekem nincs ilyenem.

370
meggy 1 kg
habtejszín 3 dl
étkezési keményítő 1 púpozott ek
fahéj 0.5 kk
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
cukor 2 ek