Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggymártás 2. - pudingporral

Meggymártás 2. - pudingporral
Meggymártás 2. - pudingporral
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lisztes habarás helyett kipróbáltam egyszer a pudingporos sűrítést.
Krémesebb, finomabb lett, bár a férjem szerint már túl krémes is: "Olyan, mint a fagyi!"
De nagyon szeretjük!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fasírozott, illetve főtt húsok mellé ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, majd a főzőedénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. 
  2. Hozzáadjuk a fűszereket és a cukrot. A meggyet a hozzávalókkal együtt puhára főzzük!
  3. A pudingport, a tejfölt, egy kevés vízzel összekeverjük, és behabarjuk vele a megfőtt, de már langyosra hűtött gyümölcsöt.
  4. Kavargatva felfőzzük, tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 25 486
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

KÁTYA

Mióta szakács: 2011.05.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

meggymártás, pudingos meggyszósz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tamás4ker
Tamás4ker Sun, 2016-06-05 22:25

2. meggymártásom :-) elsőre őrölt fahéjat és szegfűszeget használtam... mint utólag kiderült sok lett benne a fahéj,bár az ízvilágán nem rontott annyit,viszont most nagyon finom lett.. bár a hozzávalóknál a mennyiséget variáltam ízlés szerint és a sót kihagytam.

André Péterné
KÁTYA / André Péterné Sat, 2015-01-03 14:57

Kedves csomix!
Most jutottak el hozzám a kérdések.
Pontosítottam a puding mennyiségét,illetve azt,hogy a meggyet meddig kell főzni.
Köszönöm az észrevételt.
Várom a visszajelzést,hogy így megfelelő-e a recept leírása?
Üdvözlettel:
Kátya.

csomix
csomix Thu, 2014-07-10 20:00

nem csak erre de a legtöbb receptíróra vonatkozik:kérnénk mennyiségeket pontosítani egy csomag lehet akármekkora beltartalmú,igaz?Meddig kell főzni a meggyet?Lehetne pontosan közölni mindent,mert szerintem a recepteket azért találták ki,hogy a hozzá nem értőek is eltudják készíteni?Ha nem ilyen célból közlik a recepteket akkor elég ha egy blogban egymás között megosztják.

157
meggy 50 dkg
cukor 1 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tejföl 1 dl
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
1 csipet