Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyszósz - Manolyától

Meggyszósz - Manolyától
Meggyszósz - Manolyától
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem a gyerekkorom óta a kedvencem, nem lehet elrontani!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggy levét feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a szegfűszeget és a fahéjat. Ha forr, akkor hozzáadjuk a meggyet és takarékra vesszük. Ha úgy gondoljuk, hogy megfőtt a meggy, levesszük a tűzről (10 perc kb).
  2. Majd kikeverjük a pudingport a tejföllel, és egy kevés meggylevet is hozzáteszünk, ezután keverjük össze az egészet, újra felforraljuk, és amíg be nem sűrűsödik, kevergetjük.
  3. Levesszük a tűzről, és főtt hússal, krumplival tálaljuk.


 

  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 667
elküldve: 0
receptkönyvben: 147
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Manolya

Mióta szakács: 2011.02.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fahéjas meggyszósz, meggymártás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2012-05-12 22:47

Kedves Manolya!
A menzán ez a meggyöntetes husi volt a favorit, és egyszer szeretném elkészíteni.A főtt krumpli nem okoz gondot, most már a szósz sem. De milyen hús kell hozzá és hogyan főzöd meg??? Levesben?
Üdv,
Viki

177
meggybefőtt 45 dkg
cukor 1 teáskanál
szegfűszeg 4 db
fahéj 1 kk
pudingpor 1 csomag
tejföl 1 dl