Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyszósz narancshéjjal

Meggyszósz narancshéjjal
Meggyszósz narancshéjjal
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megszokott fahéj, szegfűszeg helyett szerettem volna feldobni a meggyszószt valami mással, a hűtőben pedig volt néhány későbbre tartogatott narancshéjam. A vanília is jól illik hozzá, így ez is belekerült. Finom citrusos ízű lett a szósz, de mégsem nyomta el a meggy finom aromáját. Tejjel higítva, lehűtve gyümölcslevesnek is kiváló!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje és 4-5 perc alatt megfőzzük.
  2. Ezután ráreszeljük a narancshéjat, és megszórjuk vaníliás cukorral vagy vaníliaporral.
  3. A tejfölt a tejet és a lisztet összekeverjük, és behabarjuk vele a meggyet.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 630
elküldve: 2
receptkönyvben: 120
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tojásmentes
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

narancshéjas meggyszósz, meggymártás, meggyszósz, meggyleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

226
meggy 25 dkg
tejföl 2 ek
tej 1 dl
finomliszt 2 evőkanál
gyümölcscukor 2 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
víz 3 dl