Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyszószos-mascarponekrémes csokihajó

Meggyszószos-mascarponekrémes csokihajó
Meggyszószos-mascarponekrémes csokihajó
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Annak ajánlom a receptet aki könnyen, és viszonylag gyorsan egy finom, és esztétikus desszerttel szeretné meglepni családtagjait, barátait. Ha nincs időnk tortát sütni születésnapra, vagy névnapra szeretnénk egy kis ehető meglepetést, akkor a "kalóz" vitorlájába a fehércsokival neveket, számokat is tudunk írni.

Hasznos tudnivalók: Ha a tészta nem jön ki a formából, az azért lehet, mert nem vajaztuk ki eléggé. Mielőtt a a tejszínhabhoz keverjük a többi hozzávalót, figyeljünk arra, hogy teljesen, kemény habbá verjük a tejszínt. A krémhez tetszés szerint adható rum, vagy az ízek fokozására aroma (pl. tejszínes-mogyoró aroma).

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A szószhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a margarint, 3,5 dkg cukrot és a tojássárgáját összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára.
  2. Kivajazott, kilisztezett kis sütőformákba nyomkodjuk 2-3 mm vastagságban. Villával megszurkáljuk a tésztát, majd betesszük az előmelegített sütőbe, 200 C-ra 15-20 percig, amíg szépen meg nem barnul.
  3. A krémhez gőz felett felolvasztjuk a 10 dkg étcsokit, közben a tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a kakaót, 3,5 dkg cukrot és az olvasztott csokit. Nyomózsákkal az elkészített krémet a kihűlt kosárkákba helyezzük.
  4. A szószhoz botmixerrel pürésítjük a meggyet és a lekvárt, vagy a befőtt levéből adunk hozzá, majd feltesszük kis lángra, míg fel nem forr. Leszűrjük. Ha sűrűsége nem elég jó, teszünk bele max. 1-2 kk zselatin fix port (figyeljünk arra, hogy a zselatintól nem egyből fog sűrűsödni!). 
  5. A díszítéshez gőz felett felolvasztunk egy kis ét- és fehércsokit, majd sarkuknák kilyukasztott,kis zacskókba tesszük. Szilikonlapra, vagy sütőpapírra a fehércsokiból pöttyöket nyomunk, majd hagyjuk egy kis ideig (kb. 5 perc) megdermedni, ezután az étcsokit a tetejére helyezzük és hűtőbe helyezzük (kb. 10-15 perc). Amikor teljesen megdermedt, óvatosan leszedjük és ha kell, formára vágjuk.
  6. A kis piros zselékockákhoz a tortazselét elkészítjük a ráírottak szerint, annyit változtatva, hogy víz helyett csak a befőtt levét használjuk, illetve ízlés szerint cukrot is tehetünk hozzá. Beletesszük egy tálkába és a hűtőbe helyezzük, amíg teljesen meg nem dermedt (5-10 perc), és felvágjuk kis kockákra.
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 403
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

unchico19

Mióta szakács: 2012.11.19.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

A Vörös-tenger kalóza, meggyszószos csokihajók, csokis desszert meggyöntettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

848
finomliszt 10 dkg
margarin 7 dkg
cukor 3.5 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 3.5 dkg
mascarpone 12.5 dkg
habtejszín 8 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
meggybefőtt 25 dkg
meggylekvár 2 ek
zselatinfix 0.5 teáskanál
étcsokoládé 5 dkg
fehér csokoládé 5 dkg
tortazselé 1 csomag