Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méhcsípés muffin

Méhcsípés muffin
Méhcsípés muffin
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén egy nagyon kedvelt tradicionális német sütit készítettem, ami Németországban leginkább torta vagy tepsis formában kapható. Én most muffin formában alkottam meg ezt a mandulás, mézes vaníliakrémmel töltött finomságot.:-)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A mézes öntethez

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelt tésztához felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, sót, cukrot, citrom héját, legvégén a vajat, összedolgozzuk. 40 percig kelesztjük.
  2. Közben az öntet összetevőit felmelegítjük, míg elovad a vaj és a cukor. Picit hűlni hagyjuk.
  3. Ha megkelt a tésztánk, 12 kisebb labdát formázunk, egy kivajazott muffin formába nyomkodjuk őket, a tetejüket megvizezzük, megszórjuk mandulával, és mindegyikre öntünk a mézes öntetből.
  4. Fogpiszkálóval megszurkáljuk mindegyiket. Letakarva még 20 percig kelni hagyjuk.
  5. Előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük a muffinokat.
  6. A krémhez a pudingporból, a tejből és a cukorból kissé keményebb pudingot főzünk. Ha kihűlt, óvatosan összekeverjük a felvert tejszínhabbal, és megtöltjük a muffinokat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 460
elküldve: 3
receptkönyvben: 79
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bienenstich muffin, pudingkrémes muffin, élesztős muffin

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

receptlounge
szanten / receptlounge Fri, 2013-02-08 18:45

Köszönöm, hogy szóltál. Valóban senkinek sem tűnt fel eddig, és én is figyelmetlen voltam. Javítom.

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Fri, 2013-02-08 18:28

Szia! Kimaradt a hozzávalókból is, és az elkészítésből is hogy mennyi tejjel készíted a krémet, a gyakorlottabbak tudják, de a kezdők nem biztos... Én 3 dl-ből csinálnám :)
"A krémhez a pudingporból, cukorral kissé keményebb pudingot főzünk."<<<---ebből így soha nem lesz krém... Kérlek javítsd! Egyébként tetszik a recept!
Üdv: Scarlett

305
friss élesztő 15 g
tej 80 ml
cukor 60 g
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 250 g
1 késhegynyi
tojás 1 db
vaj 50 g
citromhéj 1 citromból nyert
mandulapehely 80 g
habtejszín 20 ml
méz 30 g
cukor 60 g
vaj 20 g
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl
cukor 20 g
habtejszín 2 dl