Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méhcsípés torta

Méhcsípés torta
Méhcsípés torta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legismertebb sütemény itt Németországban, egy tradicionális sütemény, mint nálunk a dobos-torta. Mondhatjuk, aki egyszer megkóstolta, többé nem tud leszokni róla. Többféle formában készítik. Én a legegyszerűbbet szoktam tortaformában. A krém az általában vaníliakrém, ami néha csak sima tejszín. Egyéni ízlés, kinek mi ízlik jobban, gyümölcsdarabokkal is lehet gazdagítani. Valóban csak az ízlés és a fantázia határozza meg a krém ízvilágát.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A mandulabevonathoz

A krémhez

ajánlat

Időigényes, de könnyű elkészíteni. A végeredmény nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejben az élesztőt felfuttatjuk a szokásos módon. Egy tálba beletesszük a tészta többi hozzávalóját, majd a tejet az élesztővel, és jól összedolgozzuk.
  2. 1 órát pihentetjük. Jelentős növekedést -mint általában a kelt tésztáknál tapasztalunk- ne várjunk, mert ennél a tésztánál ez elmarad. Mégis nagyon szép, magas tésztát kapunk végeredményként, ha megsült.
  3. A pihentetés után sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát, formára igazítjuk a tésztát benne, és újból 20 percet pihentetjük.
  4. Közben a mandulabevonat hozzávalóit egy edényben összeforraljuk, majd egyenletesen elosztjuk a tészta tetején. Vigyázva, hogy a mandula egyenletesen, mindenhol bevonja a tésztát. Majd megsütjük.
  5. Tejből, vaníliás pudingból, vaníliás cukor és cukor hozzáadásával pudingot főzünk. Majd 1 habfixálóból és 2 dl habosított tejszínből krémet készítünk. A tejszínt és a kihűlt pudingot összekeverjük egynemű krémmé.
  6. A megsült tortalapot kihűlés után középen kettévágjuk, és a krémmel megtöltjük az alsó lapot. A felsőt szeletekre vágjuk, és úgy helyezzük a krém tetejére. A mandula és a cukor egy kicsit karamellizálódik sütés közben, és ezért tanácsos, mert így könnyebb felszeletelni. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 359
elküldve: 3
receptkönyvben: 88
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
154 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Bienenstich, vaníliakrémes torta, tejszínes vaníliakrémes torta, mandulás-mézes vaníliakrémmel töltött torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dandera
Dandera Thu, 2014-03-13 00:07

Nagyon örülök ennek a receptnek , mindig vettem németországban , meg hollandiában a piaci német péknél :) Hétvégén biztos , hogy megsütöm :) köszi , hogy megosztottad velünk !! :)

486
finomliszt 250 g
friss élesztő 20 g
tej 125 ml
tojás 1 db
cukor 35 g
vaj 35 g
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
vaj 50 g
méz 2 ek
cukor 50 g
vaníliás cukor 1 teáskanál
tej 5 ek
mandulapehely 100 g
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 csapott ek
habfixáló 1 csomag
habtejszín 200 ml