Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méhcsípés torta Vivkó konyhájából

Méhcsípés torta Vivkó konyhájából
Méhcsípés torta Vivkó konyhájából
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (164)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit mindenki imádni fogja :)

hozzávalók / 6 adag

Krémhez

Tésztához

Mandulás massza

ajánlat

Érdemes a mandulás tetejét előre felszeletelni, és úgy ráhelyezni a krémre. Így sokkal könnyebb lesz később felvágni a sütit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 tasak pudingport elkeverjük a cukorral, vanillincukorral és egy kevés tejjel. A megmaradt tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos tejet, majd összeforraljuk. Miután levettük a tűzről, rögtön hozzáöntjük a tojáslikőrt. Ezután letakarjuk frissentartó fóliával (azért, hogy ne bőrösödjön be), majd hagyjuk teljesen kihűlni. Fontos, hogy a pudingos krém és a vaj azonos hőmérsékletű legyen. Én sokszor előző este megcsinálom.
  2. A lisztet tegyük bele egy tálba, a közepébe formázunk egy kis krátert, majd tördeljük bele az élesztőt, szórjuk meg a cukorral, és öntsük le a tejjel. Letakarjuk, hagyjuk állni addig, amíg az élesztő felfut. Utána a sót és a felolvasztott (de nem túl meleg) vajat hozzáadjuk, majd jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percig letakarva langyos helyen kelesztjük.
  3. Egy kissé magasabb falú tepsit (vagy egy tortaformát) kivajazunk (én az alját sütőpapírral is bélelem). A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és a tepsibe helyezzük. Letakarva ott még 30 percig kelesztjük.
  4. A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
  5. A cukrot, mézet, vajat és tejszínt egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a mandulapelyheket, elkeverjük.
  6. A mandulát rákanalazzuk a kelt tésztára, majd 15-20 percig sütjük. Mivel minden sütő máshogy süt, tartsuk szemmel a sütit, nehogy odakapjon a mandularéteg.
  7. Miután a tészta megsült és kihűlt, akkor folytatjuk a krém elkészítését. A vajat a porcukorral jól kikeverjük, hogy egészen fehér legyen. A pudingot átkeverjük, majd apránként a vajas masszához adjuk.
  8. Ha kihűlt a tésztánk, vízszintesen félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel. A mandulás tetőt jól rányomjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 436
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
23 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes süti

Hozzászólások (164)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1566
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 700 ml
cukor 3 ek
vaj 300 g
vanillincukor 1 csomag
tojáslikőr 60 ml
porcukor 50 g
finomliszt 500 g
friss élesztő 42 g
tej 250 ml
cukor 3 ek
vanillincukor 1 csomag
vaj 80 g
1 csipet
nádcukor 200 g
méz 80 g
vaj 80 g
főzőtejszín 200 g
mandulapehely 250 g