Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Méhecskés fanta süti

Méhecskés fanta süti
Méhecskés fanta süti
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen zselés tetejű sütire készíthetjük a méhecskéket, szerintem a fanta sütin mutat a legjobban :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta hozzávalói

Krém hozzávalói

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral robotgép segítségével habosra verjük.
  2. A lisztbe belekeverjük a kakaót és a sót, és hozzászitáljuk a tojásos masszához. A vajat apránként elkeverve adjuk hozzá.
  3. Közepes méretű tepsibe simítjuk, 180 fokon kisütjük a tésztát, tűpróbáig, kb. 20 perc.

Krém

  1. A vajat habosra keverjük a porcukorral, ehhez a keverékhez részletekben hozzákeverjük a túrót.
  2. Citromlével, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Tetejére

  1. Egy bögrében 2 dl fantával simára keverjük a pudingporokat.
  2. 5 dl fantát felteszünk főni, amikor forr, belekeverjük a pudingport, és folyamatos keverés mellett hagyjuk besűrűsödni.
  3. Ha elérte a kívánt állagot, levesszük a tűzről, és hideg vízben hagyjuk langyosra hűlni.
  4. A közben kihűlt piskótára rásimítjuk a túrós krémet. Ennek a tetejére simítjuk a pudingos krémet.
  5. Gyorsan dolgozva, mielőtt a pudingos krém megszilárdul, tetszés szerinti elrendezésben "ráültetjük" a méhecskéket (konzerv, felezett őszibarackok). A pudingos krém ráöntése után a méhecskéket, azaz az őszibarackot rögtön rá kell tenni, mielőtt a máz megszilárdul, így a langyos máz elsimul és teljesen körbe vonja az őszibarackokat, emiatt és az azonos szín miatt nézhet ki úgy, mintha egybe lenne bevonva. Ha egyenlő távolságban sorban vannak rátéve, szép kockákat lehet belőle szeletelni a méhecskék mentén.
  6. Pár kocka csokit felolvasztunk, csíkokat és szemeket formázunk a méhecskéknek, óvatosan csurgatva rá az olvasztott csokit. A szeletelt mandulát beleszúrjuk a barackba, ez lesz a méhecske szárnya. (Nekem a képen tökmagból van a szárny, mert épp nem volt szeletelt mandulám, az egész meg túl vastag volt hozzá.)
  7. Hűtőbe tesszük, és hagyjuk megszilárdulni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mirinda szelet, méhecskés süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1195
vaj 7 dkg
cukor 12 dkg
tojás 6 db
rétesliszt 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
1 kávéskanál
tehéntúró 50 dkg
porcukor 20 dkg
vaj 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
szénsavas narancsos üdítőital 7 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 5 dkg
őszibarack konzerv 850 g
mandulapehely 2 dkg
étcsokoládé 5 dkg