Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meleg gyümölcs desszert

Meleg gyümölcs desszert
Meleg gyümölcs desszert
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jönnek az ünnepek és valami finom, nem sütemény jellegű desszertet akartam kipróbálni, a család ünnepi asztalára.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kis fantáziával bármilyen gyümölcsből elkészíthető finomság, hozzáadni és elvenni belőle SZABAD! smiley

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket felkockázzuk. A serpenyőben kevés olívaolajon a vajat és a mézet felolvasztjuk, habosítjuk, közben a fahéjat és szegfűszeget beledobjuk.
  2. Az aszalt gyümölcsöket a vajhoz adjuk, kb. egy percig forgatjuk, mozgatjuk benne.
  3. A kockázott gyümölcsöket hozzáadjuk és kb. 3 percig forgatjuk a serpenyőben.
  4. A lángot felcsavarva, a sherryt rálocsoljuk a desszertünkre, és folyamatos forgatás, mozgatás mellett kb. 1 perc alatt karamellizáljuk.
  5. Előmelegített tányéron, vagy desszert csészében, stb. tálaljuk.
  • tepsi mérete: 35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 374
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Robág Etnel

Mióta szakács: 2011.06.15.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsdesszert, sült gyümölcs, mézes-sherrys sült gyümölcs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

473
alma 2 db
alma 2 db
körte 2 db
aszalt szilva 1 dkg
meggy 1 dkg
vörösáfonya 1 dkg
mandula 1 dkg
virágméz 1 ek
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 3 db
vaj 10 dkg
olívaolaj 30 ml
sherry 50 ml