Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meleg kenyérsaláta lazaccal

Meleg kenyérsaláta lazaccal
Meleg kenyérsaláta lazaccal
32 perc / előkészület: 15 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem most épp lazacfilém volt, de elkészíthetjük másféle hallal is. Egy nagyon egyszerű és finom étel.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret nagyon vékony szeletekre vágjuk, egymás mellé, egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kb. 1 ek olajjal. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 12-15 percig pirítjuk.
  2. A halat kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, meglocsoljuk kb. 1 ek olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A paradicsomokat megmossuk, kockákra vágjuk. A fokhagymát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, a bazsalikom-leveleket durvára vágjuk.
  4. A paradicsomhoz adjuk a kétféle hagymát, bazsalikomot. Meglocsoljuk az ecettel és a maradék olajjal. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy tűzálló formába öntjük.
  5. Betoljuk a sütőbe, és kb. 5 percet sütjük. Kivesszük, hozzákeverjük a durvára tördelt kenyeret, ráhelyezzük a halat, és visszatoljuk a sütőbe további 10-12 percre.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 583
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

halsaláta melegen, lazacsaláta bagettel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

739
bagett 75 g
olívaolaj 4 ek
lazac 150 g
paradicsom 200 g
fokhagyma 1 gerezd
salottahagyma 1 közepes db
balzsamecet 1 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint