Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meleg pulykasaláta

Meleg pulykasaláta
Meleg pulykasaláta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Praktikussági okokból született ez a saláta: az előző nap készített sült pulyka-maradék felhasználása céljából.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. A kenyérszeletek héját levágjuk, majd a belsejét felkockázzuk. Alufóliával bélelt tepsire helyezzük, rámorzsoljuk a feta sajtot, megspricceljük olívaolajjal, és mehet a sütőbe, kb. 10 perc alatt megpirulnak a kenyérdarabkák, a sajt pedig kissé megolvad.
  2. Közben a maradék pulykát felkockázzuk, a sonkát csíkokra vágjuk. Serpenyőbe téve olívaolajon átmelegítjük a húskockákat, a sonka pedig szépen megsül pillanatok alatt.
  3. A salátaleveleket egy tálba tépkedjük, a zellerszárat felszeleteljük, és az is megy hozzá. Az átmelegedett sonkás pulykakockákat is a tálba tesszük, olívaolajat és balzsamecetet öntünk rá ízlés szerint, majd összeforgatjuk a tál tartalmát. A tetejére szórjuk a feta sajtos aranybarna kenyérkockákat.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 021
elküldve: 0
receptkönyvben: 154
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

643
pulyka felsőcomb 250 g
gépsonka 10 dkg
jégsaláta 0.5 közepes fej
halványító zeller 2 közepes szár
feta sajt 100 g
kenyér 2 szelet
olívaolaj 3 ek
balzsamecet 1 ek