Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meleg töltött tojás

Meleg töltött tojás
Meleg töltött tojás
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Húsvétkor összelocsolt tojások és a maradék főtt sonka gazdaságos felhasználása ez a recept. Persze elkészíthető bármikor, és nem a maradékokból is.

hozzávalók / 4 adag

A töltött tojáshoz

A besamel mártáshoz

ajánlat

Sört ajánlok mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a besamelt. A vajat felolvasztjuk, aranybarnára pirítjuk benne a lisztet, majd felengedjük a tejjel. Sűrűre főzzük.
  2. A sonkát ledaráljuk.
  3. A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk, sárgájukat a feldarabolt sonkához adjuk. A fehérjéket tűzálló tálba tesszük.
  4. A kissé kihűlt besamellhez adjuk a tojássárgákat és a sonkát. Jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet vagy snidlinget.
  5. A masszát a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Tetejét tejföllel meglocsoljuk.
  6. 200 fokos sütőben 20-30 percig, míg a tejföl el nem kezd barnulni, sütjük.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk.



 

  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 350 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 732
elküldve: 1
receptkönyvben: 150
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kategória: tapas
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap

egyéb elnevezések

sonkával töltött tojás besamel-szoószban, besameles-sonkás tojások húsvétra

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsiki
Zsiki Tue, 2011-04-19 17:41

Hú ez eszembe sem jutot!
Nagyon ötletes, könnyű, biztos meg fogom csinálni (csináltatni a nejemmel)
Szerintem én pirítóst vagy krumplisalátát fogok hozzá "rendelni"
A párolt rizs nemigazán a kedvencem..

Szewi
Szewi / Szewi Tue, 2011-04-19 19:53

Persze, az is jó. Ki mit szeret. Ezt tavaly húsvétkor "követtem" én is el. Akkor lefényképeztem, most raktam fel. Viszont, emlékszem, hogy maradt egy kis töltelék. Azt elraktam kis edénybe, és pár nap múlva melegszendvics-krémnek használtuk fel. Az is nagyon fincsi volt.
Jó étvágyat Nektek is hozzá, és kellemes Húsvétot! Éva

358
főtt tojás 8 db
főtt sonka 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tej 1 dl