Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Melegítő leves kacsával és soba tésztával

Melegítő leves kacsával és soba tésztával
Melegítő leves kacsával és soba tésztával
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvencünk a kissé földes-diós ízű soba tészta, amit hajdinaliszt-búzaliszt keverékéből készítenek. A tészta nagyon gyorsan kifő és finom, tartalmas leveseket lehet belőle készíteni. Ebben a levesben a néhány szelet vékonyra szeletelt kacsamellel igazi különlegesség! Nagy előnye még, hogy a kacsamellet nem egészben sütjük, hanem vékony szeletekben, így a hús is percek alatt elkészül!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Aki nem tudja a dashihoz az instant port vagy a hozzávalókat beszerezni, próbálkozhat zöldség alaplé+szójaszósz keverékével is, erre is van egy receptünk, méghozzá itt! Aki nem tud szoba tésztát beszerezni… Hát, az igazán sajnálhatja, mert nagyon egészséges és finom is, de nekik ajánljuk a hiper-szupermarketekben, Ázsia boltokban is kapható “Mie” tésztát, amit elég csak leforrázni és pár percen belül megpuhul. (Nem üvegtészta!)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felszeletelt kacsmellszeleteket egy tálba tesszük, meglocsoljuk 1 ek vodkával, rászórjuk a keményítőt és kézzel jól összekeverjük, félretesszük.
  2. Egy lábasban összekeverjük a dashit, a szójaszószt, a barna cukrot, felforraljuk majd ízlés szerint sózzuk; közben egy másik lábasban vizet forralunk és kifőzzük a szoba tésztát (kb. 6-8 perc), majd leszűrjük, átmossuk hideg vízzel.
  3. Egy serpenyőben kisütjük a kacsahájat (a tepertő jó lesz majd lilahagymával!). A serpenyőben csak 1-2 ek-nyi zsírt hagyunk, erre dobáljuk a kacsamellszeleteket, a pórédarabokat, lefedjük és 2-3 percig sütjük. Levesszük a fedőt, megforgatjuk a hússzeleteket és a hagymát, és addig sütjük, amíg a hús átsül (akár pirítani is lehet kicsit!), és a hagyma megpuhul.
  4. Tálalás: tálkákba szedjük a tésztát, ennek tetejére tesszük a kacsamellszeleteket, és 3-4 db sült pórédarabot. Rámerjük a “levest”, a tetejét apróra vágott újhagyma zöldjével, petrezselyemmel vagy korianderrel díszítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 294
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kamo nanban soba, ázsiai leves kacsamellel, kacsamellből készült leves soba tésztával, pórés-kacsahúsos leves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Fri, 2012-05-25 06:14

Ehhez a recepthez nem használtunk semmilyen port sem a keményítőn kívül! A leves alapja a dashi (japán alaplé), ehhez szójaszószt és sót adtunk. japán konyhában kezdők dashi helyett enyhe ízű zöldség alaplével is próbálkozhatnak!:)

983
kacsamell 0.5 db
póréhagyma 8 db
vodka 20 ml
dashi 1.2 l
étkezési keményítő 1 evőkanál
szójaszósz 4 ek
barna cukor 1 ek
soba tészta 300 g
0 ízlés szerint
újhagyma zöldje 1 db