Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Melegszendvicskrém Kaldo konyhájából

Melegszendvicskrém Kaldo konyhájából
Melegszendvicskrém Kaldo konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a melegszendvicseket, de nem a szokásos egymásra pakolósra vágytam, és nem is akartam bolti krémet használni, így gondoltam, összedobok a kedvenc alapanyagaimból egy krémet, és így született ez.

hozzávalók / 4 adag

krém

sütés

ajánlat

Gyors vendégváró falatoknak, vagy olcsó vacsorának tökéletes. Ennyi krém kb fél kiló kenyérhez elég.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 6 darab tojást beletesszük a forrásban lévő vízbe, és 7 percig főzzük. Míg a tojások elkészülnek, előkészítjük/összepakoljuk a többi alapanyagot.
  2. Egy kisebb fej vöröshagymát megpucolunk, és a negyedét felaprítjuk, majd beledobjuk az aprítóba (a maradék hagyma nem kell, eltesszük máskorra). Egy kis gerezd fokhagymát szintén aprítunk, és beledobjuk. Hozzáadjuk a vajkrémet (nem kell túl sok, mert a tojástól úgyis krémes lesz), trappista sajtot, sót, borsot, őrölt fűszerpaprikát, és egyenletesre aprítjuk.
  3. Ha elkészült a tojás, 4 darabot hozzáadunk az aprító tartalmához, hozzáadjuk a párizsi, a paprika és az uborka felét, és szintén felaprítjuk pépesre.
  4. Ha ezzel megvagyunk, a maradék hozzávalókat is hozzáadjuk, de csak pár fordulatot fusson az aprító, hogy maradjanak darabkák benne (én legalábbis szeretem, ha ráharapok pár zöldségre).
  5. Megkenjük az elkészült krémmel a kenyereket, egy kevés reszelt sajtot még szórunk a tetejére ízlés szerint (el is hagyhatjuk, mert a krémben is van sajt), és 200 fokon, alul-felül sütéssel, negyed óra alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 316
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kaldo

Mióta szakács: 2014.03.12.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
receptverseny: Somat Karácsonyi finomságok
kategória: szendvics
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

melegszendvics, melegszendvicskrém házilag, párizsis tojásos melegszendvicskrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

514
főtt tojás 6 db
párizsi 10 dkg
kovászos uborka 5 db
fűszerpaprika 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 1 csipet
vöröshagyma 0.25 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
vajkrém 1 ek
trappista sajt 10 dkg
toast kenyér 12 szelet
trappista sajt 3 dkg