Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Melengető pórés egytál

Melengető pórés egytál
Melengető pórés egytál
23 perc / előkészület: 5 perc főzés: 6 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapreceptet a BBS Good Food magazinban találtam. Azóta különböző variációkban, sokszor elkészítettem. Nagy kedvenc lett. A hagymaalap bármikor elkészíthető, hűtőben pár napig eláll, és 10 perc alatt finom, forró vacsora varázsolható belőle. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vékonyan felszeleteljük a pórét és a vöröshagymát.
  2. Olívaolajon 6-8 percig pirítjuk, míg összeesik, majd sózzuk, borsozzuk és a sütőedény alján elosztjuk. Egy közepes tepsit vagy 4 kis sütőtálat érdemes használni.
  3. Mikróban a spenótot kiolvasztjuk (ha elfelejtettük előző este kivenni a fagyóból :D). Kinyomkodjuk a levét, és a leveleket eloszlatjuk a hagyma tetején.
  4. Minden edény közepére teszünk 1 szárított paradicsomot, és egyet-egyet felaprítva köré szórunk. De meg lehet bolondítani olívabogyóval, szárazkolbásszal, vagy amivel csak jólesik.
  5. A paradicsomokba beleütünk 1-1 tojást sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a parmezánnal kevert morzsával.
  6. Gyorsan betoljuk az előmelegített sütőbe 10-12 percre, attól függően, hogy milyen keményre szeretnénk a tojássárgáját.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 594
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évaréka

Mióta szakács: 2014.07.19.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenótos-pórés egytál parmezánnal, spenótos-póréhagymás egytálétel tojással, sütőben sült zöldséges egytál tojással és parmezános morzsával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

262
póréhagyma 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
spenót 450 g
szárított paradicsom 8 db
tojás 4 db
zsemlemorzsa 4 ek
parmezán sajt 10 g