Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Melidsano salada - Görög padlizsánkrém

Melidsano salada - Görög padlizsánkrém
Melidsano salada - Görög padlizsánkrém
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősnél kóstoltam ezt a finom padlizsánkrémet, ő pedig állítólag egy görög szakácstól kapta a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, egy villával körben megszurkáljuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, betoljuk a 225 fokra előmelegített sütőbe, és közben meg-megforgatva 30-40 percig sütjük.
  2. A padlizsánt hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a héját lehúzzuk. A padlizsánt éles késsel finomra aprítjuk, meglocsoljuk a citromlével.
  3. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd az olajjal és a majonézzel együtt a padlizsánhoz kavarjuk.
  4. Sóval, borssal és cukorral ízesítsük. Pár órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 3 833
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

padlizsános kence, padlizsánkrém görög módra

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

120
padlizsán 2 db
citromlé 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 3 ek
majonéz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet