Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mennyei csirkecomb színes rizságyon

Mennyei csirkecomb színes rizságyon
Mennyei csirkecomb színes rizságyon
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elindultam a piacra csirkemellért, de 5 körül persze már zárva volt. Így maradt a szomszédjában lévő húsbolt. Viszont ott megláttam ezeket az óriási csirkecombokat. Ma tegyünk kivételt, mell helyett süssünk combot. Ezzel a fűszerkeverékkel telitalálat volt, és még hozzá a zöldséges fűszeres rizs. Azt hiszem, felvettem a kedvencek listájára. Ebből a fűszerből pedig bevásárolok pár kg-t. Házilag nem tudnék pont ilyen finomat keverni, hiába tudom, miből van.... :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst többször átmossuk, a hagymát és a paradicsomot negyedeljük, majd vékonyan felszeleteljük. A csirkét ujjnyi darabokra vágjuk.
  2. Ezeket egy tálban alaposan összekeverjük a knorr fűszerrel. Egy éjszakára lefóliázva hűtőbe tesszük.
  3. A combokat knorr fűszerrel bedörzsöljük. A rizses cuccra tesszük. Kevés folyadékot öntünk alá.
  4. Alufóliával lefedve megsütjük. A végén fólia nélkül megpirítjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 31 354
elküldve: 2
receptkönyvben: 205
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres sült csirkecomb rizzsel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Mon, 2011-09-19 09:15

Szia Anzsalej!
Van benne ízfokozó.
Összetevők: só, fűszerek (fűszerpaprika, okhagyma, majoranna 6,8%, feketebors, szerecsendió, köménymag) cukor, ízfokozók (nátrium glutamát, nátrium-inozinát, nátrium-guanilát), vöröshagymapor, keményítő, növényi olaj, paradicsompor, csomósodásgátló (szilícium dioxid).

Anzsalej
Anzsalej Sun, 2011-09-18 22:58

Annyit kérdeznék, hogy ebben a fűszerkeverékben van e ízfokozó vagy tényleg csak a fűszerek? utóbbi esetben én is kipróbálom.

capa
capa Sun, 2011-09-18 15:44

Biondebilke! Miért nem olvasod el, azt amit közzéteszel? Felnegydelt hagymát , paradicsomot mi módon karikázod fel?

662
csirkemell filé 130 g
lila hagyma 1 közepes fej
paradicsom 1 db
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
basmati rizs 100 g
csirkecomb 2 db