Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mennyei étcsokoládé mousse

Mennyei étcsokoládé mousse
Mennyei étcsokoládé mousse
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt már egyszerű, nevezzük bárki által elkészíthető mousse receptem. Ez a  Szakácsok könyvéből való, egy teljesen más kategória. Én úgy féltem... tényleg. Néha érzem, hogy nekem mázlim van, ha túlságosan kontárkodni akarok a konyhában.
Nem egyszerű... nem ám... Ha sikerül, irány a hűtő legalább 2 órára és utána lehet élvezkedni... Több mint élvezet... Mennyország... ha van.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csokoládéfüggőknek.
 
Feszegetem a határokat, és mivel  kekszes-csokis mániám is van, beledaráltam (legközelebb tördelem) babapiskótát is az egyik felébe.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mousse elkészítése előtt fél órával egy hidegálló edényt beteszünk a mélyhűtőbe.
  2. Egy hőálló keverőtálban a feltördelt csokoládéhoz hozzáadjuk a felkockázott vajat és gyöngyöző víz tetejére helyezzük (ne érintkezzen a víz az edénnyel!). Lassú keverés közben megolvad, majd zárjuk le alatta a gázt.
  3. A tojássárgákat és 2 evőkanál porcukrot összekeverünk. Ezt is vízgőz fölé tesszük, és mikor felmelegszik, egy keverőtálban magas fokozaton felverjük, míg kivilágosodik.
  4. Ezután összevegyítjük a csokoládéval (megjegyzésként mondanám, hogy nem lehet tökölni, gyorsan kell csinálni, mert ha a csoki kihűl, összeáll, stb.)
  5. A maradék 2 evőkanál porcukorral felverjük a tojásfehérjét és lapátolósan hozzáadjuk a csokis masszához.
  6. Elővesszük a mélyhűtőből a jeges edényt, amiben felverjük a tejszínt a vaníliakivonattal, és végül még ezt is hozzáadjuk a masszához.
  7. 2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 120 115
elküldve: 18
receptkönyvben: 1 049
elkészítve: 22/39
Facebookon megjelent: 1

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
kalória: magas
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokoládé mousse, csokoládé hab

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

brownie58
brownie58 / brownie58 Tue, 2019-01-01 16:24

A gyogyszergyarban, ahol dolgozom, mindig azt mondjak, hogy "elsore jot" kell csinalnunk. Na, hat nekem pontosan ilyenre sikerult es csak fele annyi cukrot hasznaltam hozza, mint amennyi elo van rva:) Koszonom a receptet, allando desszertunk lesz, egyaltalan nem tomeny, pont ugy jo, ahogy van!

Aranka53
Aranka53 Sat, 2015-11-21 20:57

Kedves Angéla!

Nagyon finom lett, úgy is mondhatom, hogy kiválló, mennyei édesség...
Köszönöm szépen <3

Barborka
Barborka Wed, 2013-05-08 12:21

Kedves Angela!
Megkérdezhetem, hogy tapasztalataid szerint milyen fajta tejszínnel lehet a legjobbra elkészíteni? Te személy szerint milyet használsz az ilyesmikhez?
Válaszod előre is köszönöm! :)

makrela
makrela Tue, 2013-01-22 15:05

Szia! Elkészítettem :-) Kis tálkákba, fejenként egy nagy merőkanállal adagoltam, és 8 fő részére lett elég! Szerintem nagyon fincsi, most hűtöm, remélem a többieknek is ízleni fog! Köszi!

huppancs
Angela / huppancs Thu, 2013-01-31 11:15

Ízlett?:)
Tényleg nem kell megijedni ettől a recepttől, én akkor kezdtem el még többet sütni, és desszerteket készíteni, most egy kicsit megmosolygom magam, hogy miért voltam ennyire betojva én anno ettől;)

Noeeka1978
Noeeka1978 Wed, 2012-09-26 13:03

Szia!

Elkészítettem és nagyon jól sikerült. Isteni íze van, könnyű, de tömény. Natúr chips-szel ettük, mennyei volt. Kis bátorítás a nem mesterszakácsoknak, én nem vagyok egy konyhatündér, de simán megcsináltam, szóval bátran! :)
Üdv,
N

orbani
orbani Mon, 2010-11-01 11:33

Megcsináltam, köszi, remélem, a vendégeimnek is ízleni fog! Egy kis grand marnier likőrt öntöttem az olvasztott csokihoz, egy kis reszelt narancshéjjal tálalom majd. Tejszínnek mindenkinek ajánlom a Cserpes-félét, nagyon jó minőségű, gyönyörű habot ad. Piacon, Lipóti-pékség üzletekben könnyen beszerezhető.

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2010-09-21 12:14

Szia Huppancs!
Hát ezt most szívesen megkóstolnám! Igazán étvágygerjesztő a fotód. Elmentettem a receptet, mert biztos ki fogom próbálni. Üdv. Edit.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-11-30 01:25

húú, köszönöm, olyan régóta keresem:)

huppancs
Angela / huppancs Fri, 2009-11-27 19:36

Szia, ha be tudsz menni a Metro áruházba akkor szerencséd van, ott vannak 50-60%-os fajták is. Gondolom ínyenc boltokban is rá lehet akadni:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-11-26 22:47

hello!

a zsíros tejszín alatt mi értendő? mert én még 30 százalékosnál zsírosabbat sajnos nem találtam sehol itthon:( lehet valahol jobbat kapni? köszi

780
étcsokoládé 30 dkg
vaj 45 g
tojás 5 db
porcukor 4 ek
habtejszín 240 ml
vanília kivonat 1 teáskanál