Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mennyei fantázia

Mennyei fantázia
Mennyei fantázia
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet "Tömör gyönyör" néven ismertem meg. Nem szívesen használom ezt a nevet, mert mindenki azt hiszi, hogy nagyon hízlal.:) Hidegen, melegen is nagyon finom, előre elkészíthető, ezért nagyon praktikus vendégváró hidegtálakhoz is.
 


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Hideg salátával isteni, nálunk ez a gyakoribb, de bármilyen körettel csak ajánlani tudom.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük és forró olajban elősütjük, majd ebben az olajban a megtisztított májat is megpirítjuk.
  2. A pulykamellet apró kockákra vágjuk és a darálthúshoz keverjük. Hozzáadjuk a tojást, tejszínt, fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
  3. Az őzgerincsütőt kibéleljük a keresztbe fektetett baconnal, beletesszük a massza felét, elrendezzük rajta a csirkét és a májat.
  4. A maradék masszát elegyengetjük rajta, befedjük a lelogó szalonna csíkokkal.
  5. Letakarjuk alufóliával és 1 órát sütjük 200 fokos sütőben, majd kiborítjuk egy tepsire, hogy az alja is megpiruljon. Így sütjük még 5-10 percet
  6. Felszeletelés előtt hagyjuk kicsit pihenni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 69 002
elküldve: 29
receptkönyvben: 1 322
elkészítve: 43/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sült húsfasírt őzgerinc formában, vendégváró pástétom

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gömbicica
gömbicica Sun, 2012-04-22 13:06

Megcsináltam ma ebédre, mintegy előfutára a jövő hétvégi ünnepi menünek.
Bánatomra nem tudtam kiboritani :-(((( gondoltam elég a bacon zsiradéka és a tejszin zsirossága, de nem :-( A fele kiborult, a másik fele visszamaradt a tepsibe beleragadva :-((( Nagyon szomoru lettem :-( Ráadásul épp mikor összeraktam jött át a szomszédom, és a hozzászólásokban olvastam, hogy a májhoz milyen jól passzolna a majoranna, és elbeszélgettük a lényeget, igy kimaradt véletlenül az is. :-(
JÓ lecke volt. Jövő héten teszek a husi alá alufóliát. Bár jut eszembe nem biztos, hogy jó lesz, mert az meg a szalonnaszeletekkel fog összesülni, és a sült szalonna rétegen ne villogjon nekem az alufólia maradéka :-(
Mit nem csináltam jól? brühühü :-( Ki kellett volna mondjuk zsirral kenni a tepsit mielőtt szalonnát teszek bele, vagy nem volt elég zsiros a szalonna? vagymivan?????? Nem tudom milyen (?) mármint milyen anyagu, a tepsim teflon nincs rajta. Fekete egyébként. kenyeret, kalácsot már sütöttem benne.
Valaki esetleg tapasztalt még ilyet? Vagy az is lehetett, hogy tul sok volt a darabos rész a darálthusihoz képest? Nem csak középre raktam a májat-csirkével, hanem két rétegbe rétegezve.
darált-máj,husi-darált-máj,husi- darált, és ráboritva a lelógó szalonna. Vagy nem tejszint tettem bele(bár kevesebbet használtam) hanem csak főzőtejszinem volt itthon, ettől lehetett?
A képen olllllllyan meseszépen mutat, az enyém meg :-(((( törött :-D lett.

Galeria
Galeria Sun, 2012-04-08 18:32

Nagyon finom!!!!Nagyon guszta!!!!!!!!Köszönöm a receptet!!!!!!!!!

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-04-13 19:56

Erőleves fridatto...tényleg! Na jó...most már ki kell másolnom az ötleteidet, mert el fogom felejteni, annyi jobbnál jobb tippet adtál! :-))
Szépeket!
T

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-13 20:36

Kedves Tímea!
Bocsi, hogy elárasztottalak az ötletekkel. :-) Mostanában én is szembesültem a problémával és ezt a megoldást választottam,... és akkor jutottál eszembe. :-) Néha jól jön egy kis változatosság. :-)))
Szép estét! Éva

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-04-12 17:27

Kedves Zsoficica!
bocs hogy a recept tulajdonosa helyett én (is) válaszolok,de gyakorlatilag ez mindenfajta salihoz illik,sztem pláne a majonézes alapúakhoz!
Üdv.:Zsuzsi

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-13 09:03

Szia Zsuzsi!
Köszönöm, hogy toppon voltál helyettem! :-)
Nagyon jól láttad :-)
Üdv.: Éva

zsoficica
zsoficica Tue, 2011-04-12 14:34

Szia.Milyen saláta illik,hozzá?Megszeretném csinálni születésnapi menüre.

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-13 09:00

Kedves zsoficica!
Elnézést, hogy csak most válaszolok, csak most vagyok kicsit szabad.
Zsuzsi nagyon jól írta, én is majonézes salátákkal szoktam kínálni: francia-, burgonya-, gomba-, és sajtsaláta (sajternatíva) választékkal. Bármelyik remekül illik hozzá, de a zöldsaláták vagy egyéb köretek is, ha valaki nem tudja megvárni amíg kihűl :-), krumplipüré, rizs, hasábburgonya stb.
Nálunk általában többféle hideg sült is van egyszerre, ezért a nagy köretválaszték is.
Sok sikert!
Üdv.: G. Éva

szneki
Szneki / szneki Sat, 2011-04-09 10:57

Elkészítettem tegnap!
Isteni finom,és tényleg fantáziadús:)
De azért bevallom itt, hogy mit csesztem el:)
Már előre láttam,hogy ehhez a mennyiséghez az én őzgerinc formám kicsi lesz,de azért erőszakkal is,de belegyömöszöltem:)
Elkezdtem sütni,persze kicsepegett a zsír,füstölt a sütő,majd füst lett az egész konyhában,és lakásban is:)
Így gondoltam kiborítom a tepsire amin pirítani akartam,gond nélkül kifordítottam,így végül ilyen módon sült meg,de nem csúszott szét, és semmi gáz nem lett vele:)
Páromnak nagyon ízlett,ma teszteltetem a munkatársammal is:)
Majonézes krumplisalit készítettem hozzá:)
Szóval javaslatom aki nekiáll:ne legyen mohó,és ne tegye teli a formát:)
Ja igen, a májat majoránnába forgattam bele, a darált husihoz tettem pici pirospaprikát is,na és persze zúzott fokhagymát. A pulykahusit fehér borssal,és delikáttal a csirkehusit fekete borssal és sóval ízesítettem.
Jó étvágyat Mindenkinek hozzá,valóban isteni finom étel!

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-13 09:14

Kedves szneki!
Nagyon örülök, hogy elkészítetted és ízlett!
Nagyon ügyes vagy, én is szoktam fűszerezgetni, mert szeretem a markánsabb ízeket.
Az elcseszésről amit írtál...én is így kezdtem :-))), gyorsan tettem alá egy tepsit, abba csöpögött a felesleg. Így a sütőm nem lett annyira gáz, de a füst és a szagok....hát nem láttuk egymást a lakásban. :-))) Legalább csak a tepsi sikálásával kellett megküzdenem, nem az egész sütővel.
Azóta, kicsit nagyobb adagot készítek, két gerincformában, így kényelmesebben elfér és úgyis elfogy...:-)))
Üdv.: Éva

P.Klára
P.Klára Sun, 2011-04-10 07:58

Sokszor hiányolom, hogy a recept beküldői eltitkolják:) a tepsi méretét, pedig nem mindegy. Egy gyakorlott háziasszony már a mennyiségből megítéli, de egy kezdőt megkímélhetnének attól, hogy lapos legyen pl. a süti, vagy túlnőjön a lehetőségein.
Nagyon guszta a recept, finom is lehet, nem is tűnik macerásnak - kedden jön a fiam, vele leteszteltetem. Üdvözlet!

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-13 09:27

Kedves Klára!
Remélem jól sikerűlt és ízlett a fiadnak is. :-)
A tepsi méretét itt külön azért nem adtam meg, mert úgygondolom mindegy is, csak férjen rá egy őzgerinc sütő nagyságú étel. A mélység és szélesség nem mérvadó ha hosszában elfér, hiszen csak meg kell pirítani a másik felét is.
Az én formám 30x11x5 cm.
Üdvözlettel: Éva

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-04-07 13:04

No ez mind remek ötlet...van itt egy linzer tésztájú almahabos süti, amitől kész vagyok, lehet azt kéne gyakrabban...de ez a majonézes ötlet is nagyon tetszik!! Köszi!!!
Én is visszavágódok még kicsit a konyhába!!!
További szép minden jót! :-))
T

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-13 08:44

Kedves Tímea!
Most legutóbb én is olyan sütit készítettem, amibe több fehérje kellett mint a sárgája. Erőlevest főztem, abba tettük a sárgákat és reszelt sajttal megszórva isteni fincsi volt.
Csak egy újabb ötlet...:-)))
Szép napot! Éva

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-04-06 13:00

Kedves Geleva!
Tiéd lett 2011. április 5. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-06 13:48

Kedves NoSalty!
Köszönöm a gratulációt, és minden érdeklődőnek, aki lehetővé tette ezt a helyezést. :-)
Geleva

credit
credit Tue, 2011-04-05 17:25

Kedves Éva!
Nagyon tetszik a recept! Júniusban lesz a fiam ballagása, felvettem a menübe, bár addig tartok egy főpróbát. Köszönöm Edit

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-05 17:47

Kedves Edit!
Nagyon örülök. Gratulálok és sok sikert kívánok a fiadnak a további göröngyös úton! :-)
Nem tudom mennyien lesznek a nagy napon, de tudom, hogy sok előkészületet igényel egy ilyen kis "buli". Szerintem nagyon jól kitaláltad, nagyon jól működik hideg sültestálon, több féle hideg (majonézes) salátával. Nem beszélve arról, hogy jól elő lehet készülni vele és nem akkor kell kapkodni.
Remélem a főpróba is lelkes közönségre talál. :-)
Üdv.: Éva

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2011-04-05 15:16

Kedves Éva! Szuper a recepted, és azok a szeletek nagyon-nagyon guszták! :-) Üdvözöl: Éva

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-05 15:21

Kedves Éva!
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen.
Üdv.: a másik Éva

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-04-05 14:53

Jól néz ki, nagyon guszta, de szerintem nem túl szerencsés egy ilyen húsételt mennyei fantáziának tartani, sőt onnan nézve elég morbid lehet az ötlet...az eredeti név nekem jobban tetszik! :-))

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-05 15:16

Kedves Tmea!
Örülök, hogy gusztának tartod, csak nem értem az "onnan nézve" Nálad mit jelent? Vegetáriánus szemmel biztos nem olyan tetszetős a dolog. :-) Sőt, az áldozatok is biztos másképp látják. :-)
A mennyei arra utal, hogy nagyon szereti a családom és a vendégeim is akik ettek belőle, (ez az Ő jelzőjük rá) a fantázia pedig az egyéni fűszerezésre. Mindenki saját ízlésének megfelelő fűszerekkel és mennyiséggel ízesítheti.
Sajnálom, ha megbotránkoztattalak, de az én számomra az eredeti név okoz némi képzavart. :-)
Köszönöm, hogy hozzászólásra méltattad a receptet.
Üdv.: G. Éva

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-04-05 16:53

Kedves Éva!
A menny oldaláról nézve gondoltam, de ez már nagyon elvont gondolkodás egy recept alatt. :-)))

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-05 17:05

:-))) Erre tényleg nem gondoltam! De! nem láttad még a reklámban az angyaloktól, hogy az "embernők" varázsolnak...ami nem varázslat, csak kényeztetés a családnak....
Így aztán, nem is olyan brutál :-))) ...lehet, hogy az angyalkák is megkívánják! :-DDD

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-04-06 12:43

Az a helyzet, hogy nem nézek tv-t, úgyhogy nem láttam, de azzal még az angyalok is elégedettek ha az ember a családját helyezi az 1. helyre életében. Azt nem hinném, hogy a húst bármilyen formában is megkívánnák, de a családszeretet az maximálisan rendben van!!! :-)))
Szép napot nektek!
Tímea

Geleva
Geleva / Geleva Wed, 2011-04-06 13:46

Kedves Tímea!
Egyetértek, a család az első. Legközelebb, a Te hófehér csodáddal kényeztetem Őket. :-)))
Szerintem imádnák...;-)
Kellemes napot: Éva

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-04-07 08:53

Á, az csak egy baromi finom kókuszos süti! :-) Sosem mondanám ételre, hogy "csoda"...:-)))
Az én lányom is nagyon szereti egyébként, mindig mikor elfogy, azt akarja, hogy csináljunk "holnap" is...csak hát elég sokáig tart, míg összegyűlik 7 tojásfehérje, de ha összegyűlt...ezé a tortáé mindig a prioritás. :-))
Jó szórakozást a konyhában! :-))
Tímea

Geleva
Geleva / Geleva Thu, 2011-04-07 09:40

Jó! Akkor csak a "baromi finom" sütidet próbálom ki. :-)))
Ha gyakrabban szeretnél készíteni, tudom ajánlani, hogy a sárgákból készíts: fánkot, linzert, házi majonézt vagy fagyaszd le egyesével és bármikor elővehető a megfelelő mennyiség. Egy-kettőt úgy is "elsüthetsz", hogy nokedlihoz egy egész tojáshoz adsz belőle. Vagy aznap rántotta is lesz, és hopp 1-2 megint eltűnt. :-)
Na, megyek kiélem magam a konyhában...:-)
Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2011-04-05 14:43

Kedves Éva!
Hű, de tetszik ez nekem! Így legalább becsempészhetem a májat -amit én nagyon szeretek- a kis májellenzőim étrendjébe. :)) Üdv: Fahéj

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-05 14:56

Szia Fahéj!
Örülök, hogy tetszik, és IGEN!!! - légy leleményes! :-))) Néha muszáj :-)
Üdv.: Éva

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-04-05 14:32

Nagyszerű recept,mentve,el fogom készíteni,már csak májat kell vennem hozzá, a többi hozzávaló otthon meg is van!Dejó:)
Köszike,majd beszámolok az eredményről és sikerről!
Zsuzsi

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-05 14:53

Kedves szneki!
Köszönöm szépen, remélem jól sikerül és meg leszel elégedve!
Nagyon szívesen és várom a beszámolót! :-)))
Üdv.: G. Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-04-05 13:56

Kedves Geleva!
Nemcsak mennyeit, de valami nagyon jót, és nagyon finomat alkottál:-))))
Mint mindig.:-)))
Nagyon örülök annak is, bár nem elsőnek főzök, de hogy voltál oly kedves, és elmagyaráztad, hogy miért kell külön sütögetni azokat a hozzávaló husikat:-)))
Ha siet az ember, előveszi a receptet, azt csinálja, és lehet, átsiklik felette, pedig igazad van, minden magyarázat adta pontban.Mondjuk pld. a csirke nyers máj berakása...:-(( jobb, hogy tájékoztattál Minket:-)))
Nagyon szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-05 14:47

Kedves Éva- Anyóca!
Nagyon-nagyon köszönöm a kedves jelzőket. Örülök, hogy Neked is tetszik és mégjobban örülök annak, hogy az előző válaszommal másoknak is segítettem...vagy ötletet adtam.
Én saját gondolataimat írtam le, mindig így készítem a hasonló dolgokat, de még soha nem gondolkodtam rajta, hogy miért. Lehet, hogy az anyatejjel szívtam magamba...:-)))
Neked, Nektek is szép napot!
Puszi, Éva

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2011-04-05 12:40

Szia Éva!
Ez megint csodás lett, az ízét meg hozzáképzelem... Jaj de éhes lettem!
Szép napot Neked!
Edit

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-05 13:25

Szia Editkém!
Köszönöm szépen! Végül is itt az ebédidő...küldök Neked online :)...sajnos az eredeti már elfogyott.
Puszi, Éva

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2011-04-05 11:41

Kedves Geleva,

nagyon tetszik a recept. csak az a kérdésem, h miért kell elősütni a csirkét? ha a pulyka megsül, akkor elvileg annak is meg kellene.

Köszi a választ!

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-05 12:46

Kedves szépróza!
Örülök, hogy tetszik a recept, az a klassz benne, hogy kedvenc fűszereiddel ízesítheted.
Azért sütöm meg előre a csirkét:
- mert így örököltem meg a receptet :-)
- gondolom, mert a csirke szeletben van, a pulyka apróra vágva és így egyszerre puhul
- és szerintem attól, hogy kicsit lepirul kap egy kis kellemes ízű kérget és nem csak főtt hús íze lesz.
- a májnál ua. a helyzet :) és a véres lé nem folyik a húsok közé, benttartja a kéreg és így puha, omlós lesz, nem szárad ki.
Remélem választ kaptál a kérdésedre, és ízleni fog, ha elkészíted! :)
Üdv.:G. Éva

szépróza
szépróza / szépróza Tue, 2011-04-05 14:50

Kedves Éva,

köszönöm a választ - a máj esetében viszonylag érthető volt a dolog, de így a csirkét is értem :-)
Mindenképp ki fogom próbálni (sajnos, a körülmények miatt határozatlan időn belül...)

Geleva
Geleva / Geleva Tue, 2011-04-05 15:01

Kedves szépróza!
Én köszönöm, hogy érdeklődést mutattál a receptem iránt.
Sok sikert, ha majd el tudod készíteni!
Üdv.:Éva

664
darált sertéshús 40 dkg
pulykamell 40 dkg
csirkemell filé 1 db
csirkemáj 8 db
főzőtejszín 3 dl
tojás 2 db
bacon 16 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 4 ek