Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mennyei húsleves töltelék

Mennyei húsleves töltelék
Mennyei húsleves töltelék
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom kis töltelék, húslvessel vagy akár a főtt hússal és zöldségekkel fogyasztjuk. Nálunk nagy kedvenc, megéri kipróbálni, nem fogtok csalódni benne! ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket beáztatjuk vízbe. Amikor jól megpuhult, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük.
  2. Beleütjük a tojásokat, majd ízlés szerint borsozzuk.
  3. Ezután egy lábasba a kockára vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd beleteszünk egy húsleveskockát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  4. Ha elkészül,t hozzákeverjük a zsemlékhez, ezután alaposan összekeverjük. Picit megkóstoljuk, hogy elég sós és borsos-e.
  5. Végül 2 uzsizacskóba elosztjuk, és egy hengert formálunk belőle. A zacskóval együtt a húslevesbe tesszük.
  6. Ha megfőtt (egy kicsit kemény lett), kivesszük a levesből, és a zacskóból egy tányérra borítjuk, szeleteljük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 46 639
elküldve: 9
receptkönyvben: 324
elkészítve: 18/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Netty

Mióta szakács: 2012.01.25.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

levesbetét, levesbe való, zsemlés levesbetét

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Sat, 2019-03-23 23:59

A legfinomabb levesbetét, amit valaha ettem. Magam is gyakran csinálom csirkemájjal vagy anélkül. Mindenkinek csak ajánlani tudom. A leves hőmérsékletét pedig az egyszerű folpack fólia simán kibírja. Én mindig abban készítem. Főzés előtt jól megszurkálom, hogy a húsleves átjárja.

Finimini
Finimini / Finimini Sun, 2015-08-16 09:05

Kedves Netty! Miután nem válaszolt senki (a hozzászólókat is beleértve) arra, hogy nem olvad-e meg a műa. zacskó, ill. folpack, ezért én ALUFÓLIÁBA tekertem! Mindenkinek javaslom. A töltelék egyébként nagyon finom. Üdv. Edit

neywyw
neywyw Sat, 2018-03-03 12:38

Nálunk az egész család folpackba csavarva főzi a tölteléket a levesbe, nem olvad bele, nyugodtan lehet csinálni. Zacskóban még nem próbáltam, de gondolom, ha beleolvadna, a recept feltöltője sem úgy csinálná. :)

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Wed, 2014-04-16 12:08

Kedves Netty!
-Az én töltelékem, szinte ugyanez, (+egy kis majoranna), - de, ne haragudj, húsleves kockát, én, fölöslegesnek tartom beletenni, mivel úgyis, a finom húslevesbe főzzük bele a tölteléket... (bocs.)
-Én, folpackra, keresztben csinálok egy rudat, két oldalon kb. 5-5 cm kihagyva, több réteget rátekerve, a két végét megsodorva, fehér cérnával megkötve, hústűvel sűrűn megszurkálva, kb. a leves elkészülte előtt fél órával teszem bele, főni...
- Én is, itt Borsodban ettem először, lakodalomban, a főtt húshoz...
-Azóta, mindig főzök a húslevesbe, -én is imádom "levesbetétnek is", -van úgy, hogy "vegyesen", cérnametélttel....
-A "maradékot", szerintem, a húslevesben érdemes a hűtőbe tenni...

morotva
morotva Fri, 2013-10-04 07:12

Szia! Mit értesz "uzsizacskó" alatt? Ugye nem műanyag zacskót? Köszi előre is a választ!

beszeani
beszeani Sun, 2013-03-17 22:48

Én lassan 30 éve ismerem ezt a töltikét, és már közel 17 éve elengedhetlen hozzávalója a húslevesemnek. Az én receptem annyiban más, hogy a petrezselymen kívül teszek bele majorannát, nagyon kevés kakukkfüvet, és apróra vágott csirkemájat, valamint nem húsleveskockával ízesítem, hanem vegetával :). Duplán tekrem folpackba, így főzöm a levesben kb másfél órát. Én és a családom imádja, ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki!!

Filamér
Filamér Sat, 2014-07-05 18:02

Segíts légyszíves: nem olvad rá a folpack? Nem alufóliába kell tekerni? Én még nem találkoztam olyan folpackkal (uzsonnás zacsival sem), ami bírná a meleget, már ha rácseppen a forró leves, attól is megolvad, hát még ha beleteszem...

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2013-02-27 18:09

A sógornőm szokott ilyet kínálni a húsleveshez, csak ő forró olajban süti ki, úgy hogy a masszát kanállal beleszaggatja a forró olajba. Nagyon fincsi fánk szerű lesz, előételnek is remek!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-01-22 10:28

Vasárnapi ebédhez elkészítve, és mesésen finom volt!!!!!!,- legközelebbi vasárnap is ez lesz a levesbetét, köszönöm szépen.:-))
Szép napot!

Éva-Anyóca

Zsuzska68
Zsuzska68 Wed, 2013-01-16 14:59

Párom is Borsodból származik, tőle tanultam. Szereti az egész család, főleg ha egy kis csirkemájjal még megbolondítom isteni finom tud lenni!

Netty0505
Netty / Netty0505 Wed, 2013-01-16 15:03

Ez egy igazi borsodi "csemege" :) Igen, szoktuk mi is májjal készíteni, most éppen nem volt itthon! :) De így is mennyei íze van!

szaboadel
szaboadel Wed, 2013-01-16 14:14

Kedves Netty!
Nagyon jó ötletet adtál máris elmentettem és ki fogom próbálni, ne csak mindig
cérnametélt, eperlevél, grízgaluska legyen a húslevesben.Nagyon szeretek új dolgokat,
ízeket kipróbálni, szeretek kísérletezni, ezért is örülök ennek a receptnek.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Netty0505
Netty / Netty0505 Wed, 2013-01-16 14:58

Nagyon örülök tényleg, hogy ennyi embernek tetszik a receptem. Nálunk nagyon-nagy kedvenc! Ha kipróbáltad tőled is várom a véleményt :) :) Jó étvágyat hozzá és neked is csodálatos napot kívánok! Netty

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-01-16 14:10

Köszönöm szépen, annyira guszta, :-) -köszönöm, hogy feltetted.:-)

Már kissé unalmas: a csigatészta, cérnametélt, kis kocka tészta, eperlevél, zabszem...és hasonlók, ja igen, májgaluska, akár csirke akár sertésmájból ( én konzervből nem csinálom), ...mind finom, csak már változtatni volna jó...és ezt most meg lehet tenni.:-))
Éva-Anyóca

Netty0505
Netty / Netty0505 Wed, 2013-01-16 14:54

Nagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésed! :) Garantáltan nem fogsz csalódni benne...mennyei íze van! Ha kipróbálod, várom a véleményed ;) Jó étvágyat hozzá!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-01-17 14:32

Kedves Netty0505!

Igen, köszönöm szépen, jelezni fogom.:-))
Szép napot és hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

Baba02
Baba02 Wed, 2013-01-16 12:20

Szia!
Évek óta készítem a levesbetétet,nálunk nagy sikere van!Az én receptem egy kicsit más,de szerintem a végeredmény a fontos!Először Nyékládházán ettem,(20éve?)s azóta sok ismerősömet ,,megfertőztem" vele:)

Netty0505
Netty / Netty0505 Wed, 2013-01-16 13:57

Nálunk is nagyon-nagy kedvenc, a nagypapám Borsod megyében született és ott ettek "töltikét" :) Mióta az eszemet tudom elengedhetetlen a husilevesből :) :) Ahány ház annyi szokás...szerintem mindenhol egy picit másképp csinálják de ahogy írtad a végeredmény a fontos :) Szívesen elolvasnám, hogy te hogy készíted és ki is próbálnám :)

257
zsemle 4 db
tojás 4 db
vöröshagyma 1 nagy fej
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek