Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentaiko pasta másképpen (Kaviáros spagetti)

Mentaiko pasta másképpen (Kaviáros spagetti)
Mentaiko pasta másképpen (Kaviáros spagetti)
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Japánban a mentaiko pasta nagyon népszerű. A mentaiko (明太子) tulajdonképpen egy tőkehalfaj (pollack) ikrája, a japán konyha igen kedvelt alapanyaga. Általában főtt rizsre vagy rizsgombócba teszik. Készülhet csípős verzióban is, ennek neve karashi mentaiko (辛子明太子). Tipikus szuvenír a reptereken, főleg ha az ember Kyushu szigetén, Fukuoka városában jár. Ennek hiányában arra gondoltam, mi lenne, ha az itthon is kapható kaviárok egyikével próbálnám. Hááát, nagyon bejött… :-)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát al dente-re főzzük, leszűrjük.
  2. 3 perces lágytojást készítünk (a sárgája folyós legyen).
  3. A lilahagymát apróra vágjuk, a vajon lassú tűz felett üvegesre pároljuk.
  4. Felcsavarjuk a tüzet, hozzáadjuk a bort és addig kevergetjük, míg besűrűsödik.
  5. Hozzáadjuk a csirkehúslevest, 2-3 percig főzzük, majd a tejszínt is, egyszer felforraljuk, aztán lezárjuk a tüzet.
  6. A szószba jól belekeverjük a kaviárt, majd a tésztát is beleforgatjuk, hogy egyenletesen bevonja.
  7. Egy csipet norit is tehetünk hozzá.
  8. Tányérokra szedjük, a tetejére ültetjük a szétvágott lágytojást, norival díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 959
elküldve: 2
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli

Mióta szakács: 2008.03.10.
62 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

spagetti kaviárral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

931
spagetti tészta 250 g
tojás 2 db
kaviár 10 dkg
vaj 1 ek
lila hagyma 1 közepes fej
fehérbor 100 ml
szárnyas alaplé 100 ml
habtejszín 100 ml
nori lap 2 db