Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás borsókrémleves 2.

Mentás borsókrémleves 2.
Mentás borsókrémleves 2.
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Ínyenc újság egyik példányában találtam ezt a receptet, ami lazaccal kínálja. Nagyon finom lehet vele. Ez még kóstolásra vár nálam is. Bővebben-->

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reszelt sajttal kóstoltuk, úgy is finom volt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, olajon dinszteljük, majd ráöntötjük a borsót, kicsit pároljuk, és felengedjük a húslével.
  2. Addig főzzük, míg a borsó megpuhul.
  3. Ekkor a lángot kicsire vesszük, sózzuk, borsozzuk, a tejszínt hozzáadjuk. Összeforraljuk, majd tűzről levéve beletesszük a megmosott mentát, és botmixerrel pépesítjük az egész levest.
  4. Ezután át is szűrhetjük, de nem fontos.
  5. Végén fél lime levét belefacsarunk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 700
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

vimizo

Mióta szakács: 2008.05.05.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mentás borsóleves, mentás zöldborsóleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gzsofi
gzsofi Mon, 2011-03-28 17:04

Szombaton ezt főztem ebédre.
Valahol olvastam, hogy tegyünk bele szerecsendiót, még finomabb/pikánsabb lett tőle!
Férjem nincs oda annyira az ízek keveredéséért ("mentát borsólevesbe?!"), de 3x evett ő is belőle :-)

doritol
doritol / doritol Mon, 2011-06-06 19:33

Ma megcsinaltam ebedre, es meg kell hogy mondjam nagyon finom lett! Vita volt belole, mert keves lett a leves egy picit:D Eletem elso kremlevese, de elrontani nem lehet:) Tettem bele egy pici szerecsendiot, es pikansabb ize lett tole!! Mindenkinek csak ajanlani tudom, sztem hamarosan ujra megcsinalom ezt a finomsagot!!:)

206
zöldborsó 70 dkg
csirke alaplé 1.5 dl
vöröshagyma 1 kis fej
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
menta 2 marék
főzőtejszín 1 dl
limelé 1 fél lime-ból nyert