Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás-csokis joghurttorta

Mentás-csokis joghurttorta
Mentás-csokis joghurttorta
60 perc / előkészület: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept szerelem volt első látásra! Ezzel a  finomsággal kedveskedtem drága barátnőmék házassági évfordulójára.

Mutatós és frissítő desszert a nyári melegben.
Recept forrása: Kifőztük magazin

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat, a cukrot és a kakaóport addig verjük gépi habverővel, amíg a háromszorosára nem nő. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd lazán, nagy mozdulatokkal a tojásos krémhez forgatjuk.
  2. Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, enyhén megvajazzuk, beleöntjük a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Közepes edénybe öntjük a joghurtot, a cukrot, a zselatint és a vaníliakivonatot, majd folyamatos kevergetés mellett felforrósítjuk (ne forraljuk fel!). Félretesszük, és langyosra hűtjük.
  4. A hideg tejszínből kemény habot verünk, hozzákeverjük a tejfölt, majd a joghurtos krémhez adjuk, és óvatosan elkeverjük.
  5. A kihűlt piskótalapot tortatálra tesszük, körbevesszük egy tortagyűrűvel, amit úgy állítunk be, hogy épp csak egy kis hely maradjon a tészta és a gyűrű közt. Ebbe a kis résbe állítgassuk be a csokilapokat. (Nem kell teljesen lenyomni őket, maradhat a magasabb perem, így jobban megtartja a krémet.)
  6. Szorítsunk még egy kicsit a tortagyűrűn, hogy jól tartson, majd öntsük óvatosan a piskótalapra a krémet. Tegyük hűtőbe 4-5 órára, de legjobb egy éjszakára, hogy a joghurtos krém jól megdermedjen.
  7. Tálalás előtt óvatosan lazítsuk meg a tortagyűrűt, majd vegyük le.
  8. A sárgadinnyéből vágjunk félgömböket egy dinnyevájó segítségével, majd tetszés szerint díszítsük vele a torta tetejét. Legvégül a maradék csokilapokat és mentaleveleket is rendezzük ízlésesen a tetejére.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 778
elküldve: 4
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mentás sárgadinnyés torta, dinnyés joghurttorta piskóta alappal, after eight torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

524
tojás 3 db
cukor 7 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
finomliszt 7 dkg
sütőpor 0.5 kk
görög joghurt 5 dl
cukor 4 ek
zselatin 10 g
vanília kivonat 1 teáskanál
tejföl 150 ml
habtejszín 100 ml
csokoládé 20 dkg
sárgadinnye 10 dkg
menta 2 szál