Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás csokitorta

Mentás csokitorta
Mentás csokitorta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én Kedvesem imádja a mentás csokilapokat, azokat, amikből olyan isteni, mentás krém folyik ki, mikor beleharapsz. Kerestem hát a születésnapjára egy már működő receptet, és mozsár híján, kicsit megvariálva elkészítettem. Az eredeti receptet Juditka konyhája blogon találtam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát készítjük el. A tojást elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat, és habosítjuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, hozzáadunk feldarabolva kb. 4 db mentás csokilapocskát, és mindezt belekavarjuk a cukros masszába, majd hozzáadjuk a vizet is. A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába tesszük (nekem 24 centis, kapcsos formában sült), és előmelegített sütőben 180 °C-on sütjük tűpróbáig (kb. 25 perc). Rácson hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk.
  2. A krémhez felforraljuk a tejszínt 2 mentaággal, majd hagyjuk hűlni legalább fél órát a mentaágakkal együtt. A tejszín ezalatt átveszi a menta ízét.
  3. Kb. fél óra múlva vegyük ki a mentaágakat, és forraljuk fel újra a tejszínt. A tűzről levéve daraboljuk bele az étcsokit és néhány lapocska mentás csokit. Kevergessük, míg elolvad benne a csokoládé, majd hagyjuk hűlni.
  4. Ha elérte a sűrű, kenhető állagot (kb. szobahőmérsékletű mogyorókrém állag), a felét kenjük a piskótába, a maradékkal pedig vonjuk be a tetejét és az oldalát. Majd díszítsük kedvünk szerint akár a maradék mentalevelekkel, mentás csokilapocskákkal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 967
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gourmand

Mióta szakács: 2014.03.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, Anyák napja, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

after eight torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1461
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 6 dkg
cukor 25 dkg
vaj 12 dkg
tojás 2 db
sütőpor 0.5 csomag
víz 1.25 dl
étcsokoládé 10 dkg
menta 3 szál
habtejszín 4 dl
étcsokoládé 20 dkg