Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás csokoládétorta liszt nélkül

Mentás csokoládétorta liszt nélkül
Mentás csokoládétorta liszt nélkül
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap bekapcsoltam a TV-t, és Gordon Ramsay már a karácsonyi menüt készítette, éppen ezt a tortát sütötte meg. Mivel mindannyiunk kedvence az After Eight csokoládé, azonnal kedvet kaptam a tortához, főleg mivel liszt nélkül készítette. Ő ugyan valamit jól csinált, mert az ő karamellje szép, átlátszó, üvegszerű lap lett, míg az enyém nem,- mivel a tányért, amire öntöttem, elfelejtettem kikenni, a karamell hozzáragadt, majd a kés is, amivel nem tudtam felkaparni. Most költöztünk, és még nem sikerült mindennek a helyét kialakítani, elhelyezni. Visítva kerestem a szilikonlapot (amit persze én pakoltam el). Végül tányért, kést, ami kezembe akadt, kivágtam a szemétbe. A megmaradt karamellt mozsárban összetörtem, és egy keveset a torta tetejére szórtam, ha már kínlódtam vele. Gordon a tortába is kevert, és a tetejét is lapokkal díszítette. Legközelebb én is így teszek, mert a torta nagyon finom.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Két egész tojást 3 dkg gyümölcscukorral elegyítve robotgéppel fehéredésig verjük.
  2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és a felvert cukros tojáshoz adjuk. További három tojássárgáját keverünk hozzá.
  3. Négy tojásfehérjét habbá verünk, majd ehhez is 3 dkg gyümölcscukrot adunk, és nagyon kemény habbá verjük.
  4. A tojásfehérjehabhoz hozzáadjuk a csokoládés krémet.
  5. Egy 20 cm átmérőjű tortagyűrűt sütőpapírra állítunk, melyet kivajazunk. Ebbe töltjük a tésztát. Néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a levegő kiszálljon belőle.
  6. 160 fokra előmelegített sütőbe, alul-felül sütésen 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Tetejére

  1. 2 ek. cukrot egy tapadásmentes serpenyőben felolvasztunk és karamellizálunk, majd felaprított mentaleveleket szórunk bele. Ezt egy semleges ízű olajjal vagy vajjal kikent tányérra (jobb esetben szilikonlapra) öntjük, és hagyjuk megdermedni.
  2. A tejszínt félkeményre verjük, majd hozzáadunk egy evőkanálnyi gyümölcscukrot, és kb. ugyanannyi mentaszirupot, majd tovább verjük.
  3. A habot a kihűlt torta tetejére kanalazzuk, megszórjuk mentalevelekkel, és összetört mentás karamellel.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 448
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

after eight torta, mentolkrémes csokitorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

201
tojás 5 db
tojásfehérje 1 db
gyümölcscukor 6 dkg
étcsokoládé 12 dkg
habtejszín 200 ml
gyümölcscukor 4 dkg
menta 5 szál
mentaszirup 2 ml