Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás eperkrém házi fűszeres csokoládéval

Mentás eperkrém házi fűszeres csokoládéval
Mentás eperkrém házi fűszeres csokoládéval
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet erre a versenyre készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Az eperhabhoz

A csokoládéhoz

ajánlat

Ajánlott előző nap elkészíteni, mert tényleg kell neki 12 óra hűtés, az állga addig leginkább az eperturmixra emlékeztet.
Hűtés hatására a kréme "meghúz", habkönnyű állagú lesz, kanálllal adagolható.
Babapiskótával is lehet tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Eperhab elkészítése:


  1. A tojások sárgáját vízgőz felett pasztörizáljuk: pár percig addig kavarjuk gyors mozdulatokkal habverővel, míg kissé kifehéredik, mártás sűrűségű lesz. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen! A vízgőzről levonva azonnal jeges vízben hűtjük, közben kavargatjuk. Nyúljunk be a tál alá, akkor jó, ha már hideg.
  2. Elektromos mixerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és mixerrel tovább keverjük. A krémnek szilárdnak, de habos állományúnak kell lennie. Hozzáadjuk az apróra vágott mentát is.
  3. Az epret pürésítjük, átszűrjük, (kb. 3 dl eperlét ad ki), majd a cukorral felforraljuk, kissé besűrítjük, hűtjük, hozzáadjuk az átszűrt limelevet.
  4. Végül a cukros eperlevet hozzákeverjük a mascarponés krémhez és normál hűtőben 12 órán át hűtjük.

Csokoládé elkészítése:


  1. A hozzávalókat vízgőz fölött felolvasztjuk, majd fóliával kibélelt tálra vagy formába öntjük. Dermedés után szeletelhető.
  2. A desszertünkhöz jelen esetben olvadt állapotban használjuk fel: a poharakba adott krém tetejére csurgatjuk. Mentalevéllel díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 402
elküldve: 1
receptkönyvben: 123
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mentás-mascarponés eperkrém

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-06-11 22:34

Na, megnéztem google-ban, meg képeket is hozzá. Nagyon szép hely. És beszélsz svédül is? Mióta vagy kinn? Szeretsz ott lenni?
Csak azért kérdezem, mert én is ide szakadtam otthonról és kicsit nehezen viselem...

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Sat, 2010-06-12 07:43

:)
Igen, szep hely -- mint itt szinte mindenutt... Valaszaim: igen, oktoberben lesz 3 eve, igen.
En is örulök, hogy egymasba botlottunk.
A nehezen viseles ellen mindig jol jön egy levelezötars, nemde?! :)
kovacs-o@hotmail.com
Ha gondolod, folytassuk ott! KOrsi

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-10 10:57

KEDVES MINDENKI!
Szavazzunk a Dining Guide oldalon futó receptversenyen Juci által benevezett receptekre!
Akinek van kedve, ideje, véleménye, látogassa meg az alábbi linkeket és a recept mellett lévő értékelő csillagokra kattintva mondja el véleményét. Mindenki egyszer szavazhat.
Gyertek, drukkoljunk Jucinak!
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4396
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4359
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4383
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4369
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4367
Eszter

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Wed, 2010-06-09 11:53

Petra Mariann Kjällbring szuletett 2010.03.18-an Växjöben... :)
(Mintha eltertunk volna a fözestöl... :))) De nagyon jo temaba "botlottunk"!)

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-06-11 22:29

A legjobb téma, bizony! De jó nektek! :-) Mi még csak most készülődünk erre... :-))) Feltételezem, a párod svéd...Växjö...mihez van közel? Nem ismerem. De megnézem térképen.
Hihi, jó ez az oldal. :-) Meg lehet "ismerni" egy csomó embert.
Puszi!
Eszter

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Wed, 2010-06-09 10:18

Igy igaz, a magyar eper fantasztikusan jo -- hiszen pl. ha azt eszem, otthon vagyok... :))) Es magyar. Es tenyleg nagyon finom! A többi gyumölcsröl meg ne is beszeljunk: szóló szölö, mosolygó alma, csengö barack... Na, hat azok itt aztan nincsenek... :(
[Itt most meg ovatosan fogyasztom az epret, mert szoptatok, s allitolag közrejatszhat a kicsi allergizalasaban... Nem is tudom -- de inkabb nem kockaztatok... Na, de majd jövöre -- akkor irigyelhetsz igazan! :)]
Orsi

KOrsi
K.Orsolya / KOrsi Tue, 2010-06-08 19:57

:) Szuperul hangzik a recepted, kiprobalasra csabit... (Eper, menta, kardamom, lime, gyömber -- csupa-csupa közkedvelt alapanyagunk.)
De nem tudom megallni az ízes (magyar) eperre tett kijelentesedre egy reakciot: Igen, a magyar eper összehasonlitva a sok kenyszererett, merföldeket utaztatott kulföldivel összehasonlitva tenyleg nagyon jo.
DE!
Amiota itt, Svedorszagban megkostoltam az ö (kb. napi 20 oran keresztul fennlevö nap altal erlelt) epruket, mar tudom, hogy mi az az igazan ízes eper!
:) Igen, sajnos itt a sved (eper) nyer a magyarral szemben.
KOrsi

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-06-08 20:04

Ehhez csak csatlakozni tudok!De jó, hogy ezt leírtad. Régebben hónapokat töltöttem Svédországban a nagybátyámnál. Akkor kóstoltam először. A különbség pontosan annyi a svéd eper és a magyar eper között, mint a magyar eper és a gázosítva érlelt külföldi között. Huh, most irigyellek! :-))) Még a nyál is összefutott a számban.
De azért örüljünk, hogy van jó kis magyar eprünk, élvezzük! Ne azt nézzük, hogy milyen lehetne még, hanem, hogy bezzeg nekünk milyen van! Becsüljük meg. Úgy a jó. :-)
Puszi!
Eszter

972
eper 350 g
mascarpone 500 g
tojássárgája 3 db
cukor 3 ek
borsmentalevél 2 db
limelé 0.25 lime-ból nyert
ghee 100 g
cukor 100 g
cukrozatlan kakaópor 150 g
kardamom 1 tk
vanília 1 db
gyömbér 1 tk