Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás eperkrémleves

Mentás eperkrémleves
Mentás eperkrémleves
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Üdítő finomság így tavasszal és 5 perc alatt kész!
Ha nem akarjuk magunkat cukorral "bombázni", édesítőszerrel is elkészíthető, ez esetben azonban kb. másfélszeres mennyiségű eperrel vagy kevesebb tejjel-tejszínnel számoljunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha gazdagítani akarjuk, készítsünk hozzá túróhab galuskát az alábbiak szerint (ez esetben viszont a mentát hagyjuk el a levesből):

17 dkg tehéntúró                   
3 dkg búzadara                    
1 tojás                
1 csipetnyi só
(Figyelem! Az anyaghányad nagyon fontos! Pontosan mérjük ki a hozzávalókat - különben vagy beton lesz a galuskánk, vagy folyós...)
A túrót áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk az 1 db tojássárgáját és a búzadarát, jól összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. Kb. ½ óra pihentetés után mokkáskanál (!!!) segítségével forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Tálaláskor jól lehűtve az eperkrémlevesre helyezzük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a mentalevelekkel turmixgépben pépesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt, a tejet és tovább turmixoljuk.
  2. Tálalásig hűtőben tartjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 812
elküldve: 3
receptkönyvben: 191
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

mentás-tejszínes eperkrémleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Picantéria
Picantéria / Picantéria Sun, 2014-05-25 10:58

Tegnap elkészítettük. Nagyon finom volt. kétszeres adagot csináltunk. Kicsit kevesebb cukrot javasolnék (10 dkg, főleg érettebb eper esetén) és egy kicsit több mentát, így üdébb lesz a leves. Még 10 dkg eper szeletekben és mennyei. Köszönöm a receptet.

szilvia.pandur
szilvia.pandur Sun, 2012-05-06 11:27

Ez nagyon-nagyon finom! Annak ellenere, hogy gyumolcsleves-ellenes vagyok (koszonhetoen a mult evezredi menzas elmenyeknek), nem tudok neki ellenallni. Koszonom a receptet. Nyirfacukorral csinaltam.

439
eper 25 dkg
habtejszín 3 dl
tej 4 dl
cukor 15 dkg
menta 5 db
menta 4 db