Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás eperkrémleves

Mentás eperkrémleves
Mentás eperkrémleves
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A színe gyönyörű, tehát pipa. Az íze pedig egyenesen fenséges! Dupla pipa!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárától és minden zöld részétől megfosztott epret összeturmixoljuk a kifacsart citrom levével, a reszelt gyömbérrel, a cukorral és a mentalevelekkel. Ügyeljünk arra, hogy a citrom magjai ne kerüljenek bele.
  2. Ezután sűrű szitán, egy habverő segítségével, folyamatos keverés közben átszűrjük a finoman illatozó nedűt. A szita szerepe, hogy felfogja az epermagocskákat, a gyömbér kósza héjacskáit és a mentalevelecskék szárát, de átengedi a finom rostokat.
  3. Hozzákeverjük a már csodaszép színű krémünkhöz a tejet, és 2-3 órán át pihentetjük a hűtőben, hogy klasszul összeérjenek az ízek.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 428
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

CulinaRita

Mióta szakács: 2015.04.21.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

nyers eperleves, eperkrém-leves mentával és gyömbérrel, frissítő eperleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

218
eper 1 kg
citromlé 1 citromból nyert
gyömbér 2 teáskanál
cukor 15 dkg
menta 1 marék
tej 1.5 l