Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás keksz

Mentás keksz
Mentás keksz
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűsítő, könnyű sütit keresgéltem, és Limara oldalán találtam rá erre a kekszre. Egy kicsit változtattam rajta és nagyon finom lett így is :) A tészta nagyon finom omlós, más krémekkel, esetleg lekvárral is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hengert formázunk belőle és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  2. Elkészítjük a krémet: a tejszínt meglangyosítjuk, beleteszünk összetördelt mentaleveleket és hagyjuk benne ázni jó fél órát.
  3. Aztán leszűrjük, beletesszük a csokit és gőz fölött felolvasztjuk, majd lehűtjük és a mascarponét hozzákeverjük.
  4. A tésztahengerből kb. 3 mm-es szeleteket vágunk, 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
  5. A kihűlt a korongokat megtöltjük a mentás krémmel, hűtőbe tesszük míg megpuhul. Ha erősebb mentás ízt szeretnénk, apróra vágott mentaleveket tehetünk a krémbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 050
elküldve: 6
receptkönyvben: 164
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mentakrémes keksz, kakaós keksz mentás krémmel, mentakrémmel töltött kakaós keksz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-08 22:00

Kedves Rita!

Megint csodálatosat alkottál!

Szép estét és kellemesebb meleggel járó nyárias napokat kívánok, állítólag az lesz, ez a nyár...... , én igazán szeretem a nyarat, de ez az afrikai hőség, már nekem is és nagyon sokaknak sokkkkk!! :-((
Ha nyár lesz, és nem hőség, el szeretném készíteni..-))
Jó éjszakát!

Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2012-07-09 11:54

Szia Éva-Anyóca! :)

Igyekeztem egy könnyű, frissítő nyári édességet készíteni. Nem kellett sokáig tartogatni a hűtőben :D
Na erről a melegről meg van nekem is a véleményem....Bár személy szerint naggyon nem szeretem a nyarat. Ráadásul most nagyon kijut belőle, mármint a melegből, mert a héten lagzira sütök. Elképzelheted mi van nálam a konyhában? panel, 4. emelet, 200 fok :D:D:D De majd elmúlik ez is :)

Szép napokat!
Rita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-07-09 20:37

Rita!

Csúcs vagy, le a kalappal előtted! :-D

Tudom, a nyár nem a kedvenced, de ez bődületes hőség! :-(((
Hát panelban sütni, lagzira...nem semmi! :-))
Nagyon ügyes vagy, minden tiszteletem a tiéd! :-D

Kitartást kívánok, biztos, a dicséreteket nem győzöd majd bezsebelni, amit meg is fogsz érdemelni, az biztos! :-D
Azért vigyázzál magadra, és sok sikert kívánok!
Szép napokat, kellemesebb nyarat:-)

Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2012-07-10 21:09

Igyekszem! Ráadásul a családban lesz a lagzi, ki kell tennem magamért :D
Remélem mindenkinek megfelel mind ízre, mind külsőre a sok-sok nasi :D
Nektek is kellemes nyarat!
Üdv: Rita

1011
finomliszt 270 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
sütőpor 1 tk
vaj 200 g
porcukor 80 g
1 csipet
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
csokoládé 100 g
habtejszín 50 ml
mascarpone 100 g
mentaszirup 5 ml