Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás-lime-os thai tészta szaftosan

Mentás-lime-os thai tészta szaftosan
Mentás-lime-os thai tészta szaftosan
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párommal nagyon szeretjük az ázsiai ételeket, és van egy kedvenc thai éttermünk, ahova rendszeresen eljárunk. Ott ettem először a mentás-lime-os csirkét, és szerettem volna én is kipróbálni. A tészta miatt többször is próbálkoztam, és az volt a tapasztalatom, hogy sajnos az olcsóbb spagettik ehhez nem megfelelőek. Az olasz tészta gyakorlatilag egy összelapított spagetti, és szerintem passzolt ehhez az ételhez, mert bevonta a szaft, és minden része ízes lett tőle. Legközelebb kínai tojásos tésztával szeretném kipróbálni. A mennyiségeket 4 főre írtam, de egyszerre csak max. 2 főnek való adagot tudunk a wokba tenni, hogy az tényleg piruljon, és ne engedjen levet.

hozzávalók / 4 adag

A pácoláshoz: 

  • 30-40 dkg csirkemell
  • 6-8 levél menta apróra vágva
  • 1 lime kicsavart leve
  • szójaszósz
  • reszelt gyömbér
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma

Az elkészítéshez:

  • az előre bepácolt hús
  • 1 doboz tészta (500 g)
  • 3 fej gomba apróra vágva
  • 1 répa gyufaszálra vágva
  • negyed sima vagy kelkáposzta kockákra vágva
  • 1 fej hagyma nagyobb kockákra vágva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet apró szeletekre vágjuk, majd az apróra vágott mentával, gyömbérrel, fokhagymával, szójaszósszal, a lime levével és egy kevés olajjal összeforgatjuk, és a hűtőbe tesszük fél órára.
  2. Amíg a hús összeérik, addig a zöldségeket felaprítjuk, és félretesszük őket egy tálban.
  3. Tegyük fel a tésztát főni, de fontos, hogy egyszerre legyen meg a tészta és a húsos-zöldséges alap. Tehát, mivel a tészta 8 percig fő, ezért mikor a tésztát a forrásban lévő vízbe tesszük, azután már a wokot is hevíteni kezdjük.
  4. Ha a tészta már 2 perce fő, és a wok is felforrósodott, akkor olajat öntünk bele, és beletesszük a pácolt húst, majd megpirítjuk. Ha már nem nyers a hús, akkor a zöldségeket is hozzádobjuk, öntünk még egy kis szójaszószt hozzá, és addig pirítjuk őket, amíg a tészta meg nem fő a másik fazékban. (A tapasztalatom az, hogy egyszerre csak 2 főnek való adagot csináljunk meg, mert ha a wokba túl sok alapanyagot teszünk, akkor főni kezdenek és nem pirulni!)
  5. Ha a tészta megfőtt és a hús is megpirult, akkor a tésztát nem leszűrjük, hanem közvetlenül a vízből egy fogó segítségével tesszük át a wokba, hogy a tésztán lévő főzővíz ne vesszen kárba, mert ebből lesz a szaftja.
  6. Összeforgatjuk a tésztát a zöldséges hússal, és ha szükséges, egy merőkanállal még teszünk a tésztához vizet, hogy ne kapjon oda a wok oldalához, hanem szaftos maradjon. Akinek nem elég ízes, még ilyenkor meglocsolhatja szójaszósszal, és azonnal tálalható is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 549
elküldve: 5
receptkönyvben: 163
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Lolli

Mióta szakács: 2012.02.20.
10 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkés tészta mentával és zöldcitrommal, pikáns távol keleti tészta, mentás-csirkés tészta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!