Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás medvehagyma-krémleves sajttal

Mentás medvehagyma-krémleves sajttal
Mentás medvehagyma-krémleves sajttal
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagyma és a menta a kertünkből van. A levest fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is. Kánikulában az utóbbit javaslom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat, mentát és a krumplit felvágjuk, egy gerezd fokhagyma kivételével.
  2. Egy edényben kevés olajon vajat olvasztunk, ezen megdinszteljük a fokhagymát és az újhagymát, majd rádobjuk a medvehagymát és a mentát, végül a krumplit. Öntünk rá vizet, fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát. A vége felé öntünk bele kókusztejet.
  3. Amikor megfőtt, összekeverjük botmixerrel, és felrottyantjuk.
  4. Reszelünk sajtot, megpirítjuk a zsemlét, és bedörzsöljük fokhagymával
  5. Kimerjük a levest, rátesszük a zsemledarabkákat, locsolunk rá olajat, és szórunk rá sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 478
elküldve: 1
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mentás medvehagyma krémleves reszelt sajttal, sajtos medvehagyma krémleves, krémleves medvehagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

381
medvehagyma 1 csokor
újhagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
menta 1 szál
újkrumpli 5 dkg
vaj 1 ek
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
leveskocka 1 db
kókusztej 1 dl
zsemle 0.5 db
füstölt sajt 5 dkg