Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás-nektarinos ricottatorta

Mentás-nektarinos ricottatorta
Mentás-nektarinos ricottatorta
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi, könnyed, nyári sütemény, amit kevesebb, mint 20 perc alatt össze lehet dobni. A karamellizálódó nektarin remekül passzol a menta frissítő ízéhez, mindez pedig egy könnyed, lisztmentes, túrós alapon terül el. Szerintem ennél nem is kell több... Érdemes elkészíteni, nálunk a család apraja-nagyja szerette!:)

hozzávalók / 5 adag

torta

teteje

ajánlat

Érdemes kipróbálni nektarin helyett szilvával, rummal és egy kis fahéjjal megbolondítva...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackréteghez egy gyors barack (nektarin) szószt kell készítenünk. Ehhez nincs más dolgunk, mint a gyümölcsöt megmosni, darabokra vágni, és egy tapadásmentes edényben összefőzni a cukorral, a felaprított mentával és a vaníliával. Ne főzzük teljesen lekvár állagúra, maradjon benne nagyobb barackdarab, de a leve már legyen sűrű, mézszerű. Ehhez kb. 20 perc szükséges.
  2. A tortalaphoz a ricottát (vagy túrót) egy tálban törjük apróra egy villa segítségével.
  3. Adjuk hozzá a grízt, a cukrokat, a sütőport, a tojások sárgáját, és keverjük jól össze.
  4. Ezután lazítsuk a joghurttal és az előzetesen már felvert tojásfehérjével. Óvatos mozdulatokkal keverjük össze, és kisméretű, kivajazott tortaformába öntsük át a masszát.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb. 30 percet.
  6. Ezután vegyük ki a sütit, és oszlassuk el a tetején egyenletesen a barackos mártást. Rakjuk vissza a sütőbe, és süssük további 10-13 percet.
  7. Hűtsük langyosra, és már tálalhatjuk is, jó étvágyat hozzá! ;)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 365
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ricotta torta karamellizálódó nektarinnal és mentával, nektarinos ricottás torta, barackos ricotta torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

260
ricotta 25 dkg
joghurt 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
búzadara 4 púpozott ek
gyümölcscukor 4 csapott ek
sütőpor 1 kávéskanál
tojás 2 db
nektarin 50 dkg
menta 2 szál
gyümölcscukor 1 ek
vanília kivonat 1 teáskanál