Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás zöldborsófőzelék

Mentás zöldborsófőzelék
Mentás zöldborsófőzelék
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akkora cserép szép friss mentát vettem, és késztetést éreztem azonnal mindenbe azt tenni.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót lábasba téve felengedjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot is, és így főzzük kb. 10 percig fedő alatt.
  2. A mentát felaprítjuk, a puha zöldborsóra dobjuk.
  3. A tejszínt 1 kanál liszttel habverővel elkeverjük, ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ha felforrt, már el is készült.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 437
elküldve: 4
receptkönyvben: 84
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsófőzelék, tejszínes-mentás borsófőzelék, mentás zöldborsófőzelék tejszínesen

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2014-06-13 12:35

A menta nagyon pikáns benne, de nem igazán sűrűsödött be a főzelék sajnos! A fél kiló borsó fejtve értendő?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-02-21 16:44

Ez tényleg így volt, volt még mentás macaront is készítettem mentás mascarpone krémmel. És a bárányos húsgombócot is természetesen mentaszósszal tálaltam.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Thu, 2013-02-21 16:45

Jó is néha bezsongani, bár volt, amikor már lelőttek, hogy elég volt a zsályából! :))

206
zöldborsó 50 dkg
1 kk
bors 1 kk
cukor 1 teáskanál
menta 1 marék
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 1 evőkanál