Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás zöldborsókrémleves sonkával

Mentás zöldborsókrémleves sonkával
Mentás zöldborsókrémleves sonkával
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémleveseknél jobban szeretem az "átlátszó" leveseket, de valahogy ez a recept az egyszerűsége, frissessége miatt nagyon hozzám nőtt. Pillanatok alatt el lehet készíteni, és még nem találkoztam olyan emberrel, akinek ne ízlett volna. Van valami nagyon különleges a menta és zöldborsó kapcsolatában, a sonka füstölt íze pedig kerekké teszi az egészet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forrósítsunk fel előre egy nagy serpenyőt, és az olívaolajon süssük ropogósra a sonkát. A sonka és a durvára őrölt bors jó barátok, fűszerezzünk alaposan! Só ízlés szerint, szerintem felesleges. Ha elkészült, itassuk le a felesleges zsiradékot egy konyhai papírtörlővel, majd vágjuk a sonkaszeleteket gyufaszálvastagságú csíkokra.
  2. A mentaleveleket vessük kevés, forrásban lévő, sós vízbe, utána, ha újra felforrt, adjuk hozzá a zöldborsót is. Ne főzzük sokáig! 3-4 perc elég, függően attól, hogy mennyire fiatal a borsó. Amint elkészült szűrjük le, de a levét tegyük félre.
  3. A borsót és a mentát tegyük mixerbe, adjunk hozzá egy keveset a főzővizéből, mehet bele a tejföl és a tejszín, kevés olívaolaj, valamint só és bors is. A mennyiségeket nehéz meghatározni, célunk egy kellemes, homogén, kanalazható állagú leves legyen. Célszerű a folyadékokból egyszerre csak keveset hozzáadni és így beállítani a leves állagát. (Én át is szoktam szűrni a kész levest, hogy még selymesebb ízű legyen!)
  4. Pirított sonkával tálaljuk, és locsoljuk meg egy kicsit az olívaolajjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 936
elküldve: 5
receptkönyvben: 153
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász András

Mióta szakács: 2011.08.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

krémes borsóleves mentával, tejszínes zöldborsó-krémleves pirított sonkával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Tue, 2012-11-20 15:34

Ennek a szépséges levesnek nem a krémlevesek közt kellene lennie? Akkor biztos sokan dícsérétk volna már...de én dicsérem:-)))

329
olívaolaj 3 ek
sonka 15 dkg
zöldborsó 50 dkg
menta 1 marék
habtejszín 1 dl
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint