Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentes túrógombóc

Mentes túrógombóc
Mentes túrógombóc
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A túrógombóc is egy olyan fogás, ami nagy népszerűségnek örvend. Ráadásul szinte tökéletesen elkészíthető laktóz-, glutén- és cukormentes változatban is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokat egy nagy tálban összekeverjük, a morzsa, tejföl, fahéj és xilitpor kivételével.
  2. A masszából közepes kis gombócokat formázunk. 14-15 darab jön ki belőle.
  3. Forrásban lévő vízben 3-4 gombócot főzünk egyszerre, kb. 8-10 percig, vagy amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
  4. A gluténmenetes morzsát serpenyőben enyhén lepirítjuk (vigyázzunk vele, mert hamar odaég), majd a kifőtt gombócokat alaposan megforgatjuk benne.
  5. A tejfölt a xilittel és fahéjjal simára keverjük. A langyos gombócokat ezzel gazdagon nyakon öntve tálaljuk.
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 18 705
elküldve: 5
receptkönyvben: 125
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túrós gombócka

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

613
laktózmentes túró 500 g
tojás 3 db
rizsdara 100 g
rizsliszt 3 evőkanál
xilit 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
zsemlemorzsa 250 g
tejföl 500 g
xilit 100 g
fahéj 2 teáskanál