Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Merőkanalas hideg őszibarackleves

Merőkanalas hideg őszibarackleves
Merőkanalas hideg őszibarackleves
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A "merőkanalas" elnevezés úgy született, hogy mikor először készítettem ezt a levest, a húgom megkóstolta egy teáskanállal a lábosból, majd fogott egy evőkanalat, 2 perc múlva pedig elment a merőkanálért...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Meleg nyári napokon rendkívül üdítő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot meghámozzuk, magját eltávolítjuk, húsát feldaraboljuk, és egy lábosba tesszük.
  2. Felöntjük kb. 6 dl vízzel, hozzáadjuk a narancsok és a lime kifacsart levét, a mézet, a vaníliás cukrot, és egyszer felforraljuk.
  3. Miután felforrt, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a fűszereket, majd még egyszer felforraljuk.
  4. Egy éjszakán át hűtjük, majd pirított mandulapehellyel tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 317
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackleves, tejszínes őszibarackleves, hideg gyümölcsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

374
őszibarack 2 kg
narancs 2 közepes db
lime 1 közepes db
méz 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
habtejszín 200 ml
mandulapehely 50 g
víz 6 dl