Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mese almás zsossi konyhájából

Mese almás zsossi konyhájából
Mese almás zsossi konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám bevált receptje, gyerekkoromban rengetegszer elkészítette a Család nagy örömére.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi előkészítéséhez

A tálaláshoz

ajánlat

Egy pohár jó hideg tejjel nagyon finom. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. (A margarinnak mindenképpen szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen tudjunk vele dolgozni.)
  2. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót, jó alaposan összegyúrjuk, és pihentetjük.
  3. Amíg a tészta pihen, addig jöhet a töltelék. Én kb. 1- 1,5 kg almából szoktam csinálni, mert ezzel nem spórolunk.
    Az almát megpucoljuk, lereszeljük, ízlés szerint cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük.
  4. Kétfelé szedjük a tésztát, majd kikent, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik felét. Ezt villával megszurkáljuk, és darált dióval vagy zsemlemorzsával meghintjük, hogy felszívja az alma levét, és ne ázzon el a tészta.
  5. Megtöltjük a kifacsart reszelt almával, majd ráborítjuk a tészta másik felét, amit szintén megszurkálunk villával.
  6. Sütés után porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 72 183
elküldve: 21
receptkönyvben: 236
elkészítve: 29/34
Facebookon megjelent: 1

szakács

zsozsi

Mióta szakács: 2013.04.17.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, pite almával, fahéjas almás pite

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kattyana
kattyana Thu, 2017-03-09 17:49

Fantasztikus lett! Én annyit változtattam, hogy a töltelékhez egy citrom levét és fél csomag vaníliás pudingport adtam. Köszönöm a receptet!

Rontó
Rontó / Rontó Sun, 2014-06-22 15:04

na én ezt jól elrontottam... soha nem szokták odaírni a tepsi méretet és a tepsi nekem az a nagy tepsi. néztem a tészta mennyiséget és egy kisebb tepsiben akartam megcsinálni, még gyorsan újra megnéztem, hogy írják-e a receptben, hogy mekkora, aztán meggyőztem magam, hogy inkább legyen vékonyabb, mint túl vastag.

na, hát mondanom se kell, hogy ugyan a tésztát ki tudtam nyújtani akkorára, de az alma kevés volt rá, csak kb a 2/3-ára volt elég. szerencsére volt itthon cseresznye, a maradék helyet azzal töltöttem ki. most kíváncsian várom mi sül ki belőle...

Rontó
Rontó / Rontó Sun, 2014-06-22 17:21

az a helyzet, hogy így is szuper lett! :)
a cseresznyés és az almás része is. pihepuha a tészta! ez a tészta vastagság nekem még jobban is tetszik, mintha 2x ilyen vastag lenne. majd legközelebb kisebb tepsiben csinálom, de azt kell mondjam ez az első olyan süti, amit úgy rontottam el, hogy mégis nagyon finom!

805
finomliszt 50 dkg
margarin 15 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
tejföl 150 g
sütőpor 0.5 csomag
alma 1.5 kg
cukor 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
porcukor 1 ek