Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mese torta

Mese torta
Mese torta
115 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sziasztok! Ezt a kis mesetortát egy 1 éves édes kislánynak készítettem, nem akartunk figurát, de sima, egyszerű tortát se. Aztán beburkoltam, és jöttek a virágok meg a füvek, és a kisfiam segítségével a figurák: zümi, kukac, pillangó, és ez az édes kis apróság lett a végeredmény. Ami kedves számomra, és mindenkinek ajánlom! Nem nagyon babrás, és nagyon finom!

hozzávalók / 12 adag

tészta

díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krém előkészítésével kezdjük: A fagyasztott gyümölcsöt feltesszük főni a cukorral, mikor kezd besűrűsödni lezárjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. A tésztához a tojások sárgáját habbá verjük a cukorral, majd adagolva apránként hozzáadjuk az olajat és a tejet.
  3. Mikor kész, kikeverjük a lisztet a sütőporral, és a masszánkhoz keverjük, félretesszük, míg felverjük a tojásfehérjét pici sóval.
  4. Végül a két masszát óvatos mozdulattal elkeverjük, sütőben 150-160 fokon kb. 40 percig sütjük.
  5. Míg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, adagolva hozzáadjuk a kihűlt gyümölcs alapot, majd a joghurtot, és óvatosan összekeverjük.
  6. A piskótát háromfelé vágjuk, a krémmel töltjük. A torta oldalát és a tetejét nem kenjük be a krémmel. Hűtőben pihentetjük kb 1 órát.
  7. A margarint cukorral, citromlével jól kihabosítjuk habkönnyűre, ez kb 10 perc, majd a tortát kivesszük a hűtőből, és a tetejét oldalát bekenjük a margarinos masszával. Visszatesszük a hűtőbe, míg a marcipán elkészül.
  8. A marcipánt vajas kézzel átgyúrjuk, vagy legalább is lepuhítjuk.
  9. A tortát kivesszük a hűtőből, és lemérjük, mekkora az átmérője, és valamivel nagyobbra nyújtjuk keményítős nyújtódeszkán. Rátesszük határozott mozdulattal a tortára, lesimogatjuk, hogy ne legyen gyűrött, majd a felesleges marcipánt levágjuk.
  10. Majd kis darabokat tépünk a marcipánból, színezzük, és a fantáziánk, ízlésünk szerint készítjük el a virágokat, füveket, állatokat, amit pici margarinos krémmel vagy vizes ecsettel ragasztunk fel, és helyezzük el ízlésesen.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 17 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 896
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Stepup

Mióta szakács: 2013.11.09.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

figurás torta, marcipános torta, gyümölcskrémes marcipános torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KISDORKA
KISDORKA Fri, 2016-03-04 21:28

Mekkora átmérőjű tortaformában készítetted a piskótát? Nagyon szép.....!

643
tojás 4 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tej 1 dl
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
erdei gyümölcs mix 40 dkg
cukor 6 dkg
növényi tejszín 4 dl
gyümölcsjoghurt 2 ek
porcukor 10 dkg
margarin 10 dkg
citromlé 1 teáskanál
ételfesték 1 csepp
marcipán 60 dkg