Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mesealmás - ahogy Rezi készíti

Mesealmás - ahogy Rezi készíti
Mesealmás - ahogy Rezi készíti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez anyukám receptje, kiskorunk óta gyakran süti, egyszerűen isteni finom, nem lehet sem megunni, sem elrontani:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A süti tetejét szórjuk meg porcukorral.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőmargarint elmorzsoljuk a liszt, cukor, csipet só, sütőpor keverékével.
  2. A lisztes keverékre ráütünk egy egész tojást, majd mindezt összegyúrjuk.
  3. Mivel a tészta nem áll még össze, ezért 2-2,5 ek tejföllel gyúrjuk össze.
  4. A kapott tésztát elfelezzük, majd tepsi formára nyújtjuk, bő lisztes felületen, mert a tészta kissé ragadós.
  5. Belehelyezzük a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd megszórjuk zsemlemorzsával.
  6. Marokban kifacsarjuk a reszelt alma levét, majd szépen egyenletesen rátesszük a tésztára. Az almát fahéjjal és kristálycukorral megszórjuk.
  7. Ezután kinyújtjuk a tészta másik felét is. Betakarjuk vele az almát, megkenjük 1 tojássárgájával, majd kb. 10-szer villával átszúrkáljuk a tetejét, hogy ne fújódjon fel a tészta.
  8. Előmelegített sütőben sütjük addig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x38 cm cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 35 353
elküldve: 13
receptkönyvben: 508
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Rezu

Mióta szakács: 2011.09.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

finom almás, almás pite, almás süti

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rtunde
rtunde Sun, 2013-11-03 11:34

ez most kicsi tepsi igaz?szerintem én is dupla adagot csinálok tuti nagyon fincsi :-)

rezu
Rezu / rezu Sun, 2013-11-03 18:28

Hát ez közepes tepsi szerintem :) de elfogy a dupla adag is biztos :)

dini10
dini10 Fri, 2013-08-23 21:23

Már sokadik alkalom,hogy megsütöm - pár perc múlva elkészül.Én az alma alá,darált diót szórok,és az almát mindig megdinsztelem.Ekkor teszem bele a cukrot,vaníliás cukrot és a fahéjat. Szerintem így sokkal finomabb.
Azért nagyon szépen köszönöm, finomságos!!! :)

aromo
aromo Wed, 2012-08-22 18:03

Én minden alapanyagból a dupláját vettem, mert nagyobb a família, és hamar elfogyott volna. Ez az első "nehezebb" süteményem volt, elsőre úgy sikerült ahogy kell. Isteni finom lett, az egész család imádta. Köszi a receptet!

rinya22
rinya22 Fri, 2011-10-14 17:25

Köszönöm a receptet!Még forró,de már persze megkóstoltam,és nagyon finom lett!!!Életem első pitéje!Büszke vagyok magamra,most tanulom a sütést...:)

raczne77
raczne77 Sat, 2011-10-01 16:08

Ma megsütöttem, és a párom csak ennyit mondott:"Ez éppen ugyan olyan finom mint amilyet régen az anyukám sütött."És megköszönte hogy elkészitettem.A lányom aki amúgy nem eszik gyümölcsös sütit, még Ő is evet belőle, és nagyon ízlett neki.Köszönöm, hogy felraktad a receptet!!!

agi61
agi61 Thu, 2011-09-29 19:34

megcsináltam múlt héten, de családi kérésre most is ezt "kell" sütnöm a hétvégén:-))) és dupla adagot!!! köszi a receptet!

rezu
Rezu / rezu Fri, 2011-09-30 07:42

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlik!
(Köszönöm a kiemelést)

1252
finomliszt 50 dkg
cukor 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
margarin 25 dkg
tojás 1 db
tejföl 2.5 ek
tojássárgája 1 db
alma 1 kg
zsemlemorzsa 1 ek
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint